Aliağa bir metal firmasında çalışan 20 yaşındaki Hasan Ülker, geçtiğimiz yıl 30 Nisan’da, fabrika sahasında çalıştığı esnada kalasın kırılıp kafasına çarpması sonucu ağır yaralanarak Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradaki ilk tedavisinin ardından da Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Hasan, burada kaldığı 83 günün sonrasında doktorların yapabilecekleri bir şey olmadığını söylemesinin ardından Çiğli Devlet Hastanesine gönderildi, burada da 2 ay kaldıktan sonra yatalak vaziyette evine gönderildi. Kazanın yaşandığı günden bu yana bilinci kapalı olan ve ailesinin yaptığı araştırmalar sonucu tedavi olması için Almanya’ya gitmek dışında şansı kalmayan Hasan’ın arkadaşları 1 yıl boyunca çeşitli dayanışma kampanyaları düzenledi.

Aliağa Ekspres Gazetesi'nden Volkan Gündüz'ün haberine göre, Almanya’daki hastanenin 1 aylık tetkik ve tedavi için 30 bin Euro istemesi üzerine başlatılan dayanışma kampanyaları sonucunda Hasan’ın 3 aylık tedavisini karşılayacak miktarda yardım toplandı. Hasan, gerekli izinlerin alınmasının ardından 5 Temmuz günü tedavi için ailesiyle birlikte Almanya’ya gönderildi. Kliniken Schmieder Allensbach’da tedavisine başlanan Hasan’ın durumu her geçen gün iyiye gidiyor.

Kardeşinin durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan Seçil Ülker, “5 Temmuz itibarı ile Hasan’ın tedavisi başladı. 3 aylık yoğun bir sürecimiz olacak. Birinci ayın sonunda tedavinin süresi, kaç ay tedavi göreceği ve genel raporları ortaya çıkacak. Hasan’ın şu anki durumu çok iyi, tedavisi sürüyor. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler alacağız. Bizimle bu yolda yürüyen bütün dostları yürekten selamlıyoruz. İlk günden bu yana Hasan’a destek olanların yardımları o kocaman yürekleri sayesinde bugünleri görme şansına nâiliz. Desteğini esirgemeyenlere ne kadar teşekkür etsek de haklarını ödeyemeyiz. Hasan’ın eski sağlığına kavuşması için savaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi