Kültürpark Tenis Kulübü'nün (KTK) ev sahipliğinde devam eden Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası (ITF Circuit Women) TEB Kültürpark Cup, milli tenisçilerimiz Çağla Büyükakçay ve Başak Eraydın'dan tam not aldı.

KTK Başkanı Server Uyaroğlu, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu ve Turnuva Direktörü Zeynep Kavak ile birlikte düzenlenen basın toplantısına katılan iki milli tenisçi, "Bu turnuva İzmir'e çok yakıştı" yorumunu yaptı. Çağla Büyükakçay, "İzmir'de seneler sonra olmak çok güzel. Kültürpark'ta çok güzel anılarım var, çocukluğum bu kortlarda geçti. Kültürpark Cup'ta ana tabloda 11 Türk tenisçinin yer alması çok önemli. Tenis seyircilerle güzel, herkesi desteğe bekliyoruz" dedi.

İzmir'de tenis oynamaktan her zaman keyif aldığını ifade eden Başak Eraydın, "Ana tabloda 11 Türk tenisçinin yer alması Türk tenisinin gelişim içinde olduğunu gösteriyor. Umarım bu sayı hızla artar ve daha fazla Türk sporcu bu tür turnuvalarda kendini gösterme şansı bulur" diye konuştu.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu ise TEB Kültürpark Cup'ın geleneksel hale gelmesi için İzmirli firma ve işadamlarından sponsorluk desteği almaları gerektiğini, KTK Başkanı Server Uyaroğlu'nun bu yöndeki çalışmalara başladığını dile getirdi. Turnuva Direktörü Kavak ise 23 ülkeden 54 tenisçinin katıldığı 60 bin dolar ödüllü turnuvada cuma günü çiftler, cumartesi günü tekler finalinin oynanacağını hatırlattı.
 

Editör: Haber Merkezi