Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul Mahallesi'nin bulunduğu bölgede TCDD'ye ait 25 bin metrekarelik bir arsa, sosyal yaşam kampüsü yapılmak üzere Torbalı Belediyesi'ne devredildi. AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile TCDD 3'üncü Bölge Müdürü Murat Bakır arasında imzalanan protokole göre, devredilen araziye sosyal yaşam kampüsü yapılacak.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin akciğeri konumundaki arsanın daha önceleri Demiryolları vagon onarım merkezi olarak projelendirildiğini buna karşı çıktıklarını, konuyu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a aktardıklarını belirterek şunları söyledi:

"Alanı inceledi. Bu muhteşem yerin Demiryolları vagon onarım merkezi olmasına gönlü razı olmadı. Belediyemize çok büyük jest yaptı. Alanı çok amaçlı yeşil alan olarak projelendirmek üzere belediyemize verdi. Bürokrasi süreci uzun sürmedi. Sayın Bakanımız ve Sayın Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'dan da büyük destek aldık. Bu alanın Torbalı açısından çok büyük önemi var. Çünkü İZBAN hattının devreye girmesiyle ilçemiz ikiye ayrıldı. Vatandaşların yeşil alanlara ulaşımı zorlaştı. Biz burada örnek bir sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Torbalı Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nden sonra en büyük yeşil alan projelerinden birine daha kavuşmuş oldu. Şehircilik adına, çevre adına oldukça önemli. Çocuklarımıza güzel bir Torbalı bırakacağız. Çok kişinin bu süreçte emeği oldu. Herkese teşekkür ederim" dedi.

TORBALI (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi