ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE- İzmir Meslek Fabrikası'nda ücretsiz maske üretimi çalışan ve sözleşme süresinin dolması üzerine işsiz kalan 28 öğretmen, fabrika önünde oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Dokuz ay boyunca İzmirliler için emek verdiklerini ifade eden öğretmenler, daimi bir iş için İzmir Büyükşehir'e çağrı yaptı.

'TAŞERONA SON'

28 öğretmen adına basın açıklamasını okuyan kuyumculuk takı tasarım öğretmeni Tuğçe Cihan, “Bizler Meslek Fabrikası Müdürlüğü’nde taşeron firma aracılığıyla çalışan emekçileriz. Salgın hastalığı başlamasıyla, eğitimlere ara verildi. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir halkına ücretsiz maske üretimi kararıyla bizler burada gönüllü çalışmayı üstlendik. Bu süreçte insanlar evlerinden çıkmaz iken biz 28 öğretmen Bayraklı kurs merkezlerinde maske üretimine başladık. 21 Mart 2020’de başladığımız iş ihale sözleşmesinin bitimiyle 28 Aralık 2020’de işimize son verildi. Bizler işsizlik kaygısıyla bugünden itibaren oturma eylemi kararını aldık. Bu kararımız talebimiz olan taşerona son, belediyenin herhangi bir şirketinde daimi istihdam edilene kadar oturma eylemimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

'NEREYE AİT OLDUĞUMUZU BİLMEK İSTİYORUZ'

Kuyumculuk takı tasarım öğretmeni Tuğçe Cihan, gazetemize yapmış olduğu açıklamada koronanın en patlak verdiği  dönemlerde İzmir halkı için kendi canlarını, ailelerini  düşünmeden maske üretmek için çalıştıklarını belirterek dokuz aydır vermiş oldukları emeğin karşılığı almak istediklerini ifade etti. Cihan, “Daimi iş istiyoruz, nereye ait olduğumuzu bilmek istiyoruz” dedi.

Pandemi dolayısıyla gönüllü olarak maske dikimine başladığını belirten giyim üretim teknolojisi dikiş öğretmeni Solmaz Avşar,  pandemi boyunca günde 32 bin maske diktiklerini, engelli vatandaşlar için dünyada bir ilk olan engelli maskelerini ürettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi