İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin tarihi eser kaçakçılığına yönelik Buca'da bir işyerine yaptığı operasyonda 43 adet sikke ve 1 adet kurşun mühür ele geçirildi. Olayla ilgili olarak işyeri sahibi A.Ç. (52) gözaltına alındı.

Karabağlar'da ise elinde bulanan tarihi eserleri satmaya çalışan S.K., (59) yapılan teknik takip sonucu yakalandı. Gözaltına alınan S.K.'nın evinde yapılan aramada 30 sikke, 3 yüzük, 1 takı parçası, 3 pişmiş topraktan insan tasvirli küçük heykel başı ele geçirildi.

Narlıdere ilçesinde de bir kişinin tarihi eser satmaya çalıştığı ihbarını alan ekipler, yapılan çalışma sonucunda elindeki 42 sikke, 1 yüzük, 1 insan yüzü tasvirli taştan heykel başını satmaya çalışan S.T.'yi gözaltına aldı. Yapılan üç ayrı operasyonla gözaltına alınan S.K., A.Ç. ve S.T. işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede ifadelerin alınarak savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İzmir Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde ise ele geçirilen malzemelerin Klasik, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu belirlendi.

Editör: Haber Merkezi