Kemeraltı Hayat Platformu’nun kuruluş amacı ve tarihi çarşının İzmir için önemine vurgu yapılan toplantıda tarihi çarşının hak ettiği saygınlık ve öneme kavuşturulması için neler yapılabileceği hakkında karşılıklı görüşler paylaşıldı.

'GEREKEN HER ADIM ATILACAK'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı’nın kendisi ve yönetimi içinde ayrı bir öneme sahip olduğunu, sorunların çözüme hızlı bir şekilde kavuşması yolunda gereken her adımın İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlarla koordineli bir şekilde atılacağını söyledi.

Alt ve üst yapı sorunlarından kaynaklanan esnaf ve ziyaretçilerin sorunlarının en kısa sürede giderilmesi için bir plan hazırlığında olunduğunu belirten Batur, Kemeraltı Çarşısı’nın mevcut sorunlarının çözümüne kendisinin de bizzat katkıda bulunacağını, İzmir halkı ve STK’ların görüşlerinin kendisi için değerli olduğunu ifade etti.

'SORUNLAR ORTAK FİKİR İLE ÇÖZÜLMELİ'

Kemeraltı Çarşısı’nın sorunlarının çözümünde başta İzmir halkı, STK’lar, yerel yönetimler ve tüm bölge paydaşlarının ortak çözüm üretmesi, yapılan ve yapılacak projelerin tarihi çarşının dokusuna zarar vermeden, kültürel zenginliğin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacak şekilde hayata geçirilmesine değinen platform temsilcisi Cem Ceylan şunları aktardı:

"Tarihi çarşının sorunları çözülürken mevcut ekonomik, kültürel ve sosyolojik yapısı dikkate alınmalıdır. Kemeraltı Çarşısı’nın turizm, gastronomi, el sanatları ve eğlence vb. alanlarda özgün ve yerel birçok değeri bulunmaktadır, İzmir ve ülke çapında marka değeri olabilecek bu küçük işletmeler; desteklenerek korunmalı, inovatif modeller geliştirilerek AVM ve uluslararası markalarla rekabet gücünü arttıracaktır. Bu anlamda Konak Belediyesi ile ortak fikir ve projelerde Kemeraltı Hayat Platformu tüm desteği vermeye hazırdır.“

Editör: Haber Merkezi