İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen 'Hayvan Dostu Taksi Durağı' projesi, imzalanan protokolle başladı. Proje kapsamında Bornova Belediyesi tarafından ilçe sınırları içinde istekli taksi duraklarına sokak hayvanlarının beslenebilecekleri ve su içebilecekleri kaplar konulacak. Taksici esnafı ise bir yandan bölgelerinde bulunan sokak hayvanlarını beslerken diğer yandan hasta, yaralı, küpesiz hayvanların tespit ederek Bornava Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bildirecek. Böylece sahipsiz hayvanlar tedavileri tamalanıp küpelendikten sonra tekrar bulundukları bölgelere bırakılacak.

EVCİL HAYVAN SAHİPLERİNE ULAŞIM KOLAYLIĞI

Hayvan Dostu Taksi Durağı projesi kapsamında ayrıca, evcil hayvanlarıyla taksi ile ulaşımda zorluk çeken vatandaşlara da kolaylık getiriliyor. Projeye katılan taksi duraklarına Bornova Belediyesi tarafından tahsis edilen taşıma kafesleri, müşterilerin talepleri doğrultusunda taksilerde bulunacak. Böylece evcil hayvan sahipleri şehir içi taksi ulaşımında minik dostlarıyla rahatça seyahat edebilecekler.

ÖRNEK OLACAK PROJE

Hayvan Dostu Taksi Durağı protokolü imza töreninde konuşan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Celil Anık projenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Anık taksi duraklarının çevresinde başıboş dolaşan birçok hayvan olduğunu vurgulayarak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve taksi durakları olarak sevimli dostlarımızın ihtiyaçlarını belediye işbirliğiyle karşılayabileceklerini ifade etti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise yaptığı konuşmada şimdilik 10 taksi durağında pilot olarak bu uygulamaya başlandığını belirtti. Başkan Atila her sene sokak havyanları için aşılama, kısırlaştırma, tedavi gibi hizmet hedeflerinin üstüne çıktıklarını ve Bornova Belediyesi olarak çeşitli etkinliklerle bu konuda da farkındalık yarattıklarını vurgulayarak, "Bu projeyle taksiyle seyahat etmek isteyen hayvan dostları, durağa telefon ettiklerinde belediye tarafından verilen taşıma kafeslerini isteyecekler. Hayvan sahipleri böylece sevimli dostlarıyla birlikte seyahat edebilecekler" dedi. Atila bu projenin farkındalık yaratacak örnek bir proje olduğunu olduğunu ve ilçede yaşayan hayvanların da bu kentin bir parçası olduğunu belirterek, "Bu proje çok kısa zamanda İzmir'de ve tüm Türkiye'de ses getirecek. Her şeyin başı eğitim. Veterinerlik Müdürlüğümüz çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak için okullarda eğitimler düzenliyor. Bunu farklı etkinliklerimizle de destekliyoruz. İnanıyorum ki doğaya daha saygılı bir toplum olacağız. Bu projede emeği geçen başta esnaf odası başkanımız Sayın Celil Anık olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi