ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE-  15 yaşındaki lise öğrencisi Ada Ünal, hem online eğitimine devam ederken bir yandan da aile ekonomisine katı sağlıyor. El becerisini keşfettikten sonra takı tasarımları yapan Ünal, yurtdışından da siparişler aldı. Ada Ünal, ” Maske dağıtımı yapamayanlardan, 39 TL ile geçinin diyenlere yapacağımız fazlaca bir şey yoktu. Eleştiri de yersizdi. Evde boncuk vardı, neler yapabilirim diye düşünürken boncuklarla kolye bileklik yapmaya başladım” dedi.
 

‘KENDİLERİ KÜÇÜK, YÜREĞİ BÜYÜK ÇOCUKLAR’

Ünal, günde 39 TL ile geçinilemeyeceğini anlamanın zor olmadığını ve sürekli eleştirerek bir yere varılamayacağını dile getirdi. Kolları sıvadığını ve hem para kazandığını hem de sattığı takıların paralarıyla depremzede çocuklara ayakkabı ve mont alabildiğini anlatan Ünal, Dünyayı etkileyen bu zor süreçte yaptığı işi biraz da sosyal sorumluluk olarak gördüğünü dile getirdi. Ada Ünal, “Bu süreçte pek çok çalışan gibi annem kuaför ve çalışamadı. Babam tek maaşla çalışıyor evimiz kira. Bana hissettirmeseler de ekonomik olarak zor günler geçiriyoruz. Tv’lerde kağıt toplayıcı çocukları gördüm; kendileri küçük, yüreği büyük yaşıtlarımın ailelerine bakmak sorumluluğu var gibi. Maske dağıtımı yapamayanlardan, 39 TL ile geçinin diyenlere yapacağımız fazlaca bir şey yoktu. Eleştiri de yersizdi. Evde boncuk vardı, neler yapabilirim diye düşünürken boncuklarla kolye bileklik yapmaya başladım. Önceleri annemin müşterilerine, babamın iş arkadaşlarına birer ikişer satmaya başladım. Daha sonra İnstagram sayfası açtım şimdi yurt dışından bir iki sipariş bile geldi. İzmir depreminde yapmış olduğum boncukların bir kısmının parasıyla depremzede çocuklara ayakkabı ve kazak aldım. Buradaki amacım daha çok yeteneklerimizi keşfetmek ve hem ailemiz hem toplum için faydalı olmak” diye konuştu.
 

‘BENDEN DAHA YETENEKLİ FİKİRLER VAR’

Pandemi sürecinin insanlara en çaresiz anlarda üretkenliğini anımsattığını ifade eden Ada Ünal, şunları söyledi: “Pandemi dünyaya, çevremize bakış açımızı değiştirdi. Biliyorum ki benden daha yetenekli fikirler var. Tüm bunlar bu sürecin bize getirileri elbet ama hayatın normale dönmesi herkes için en iyisi olacak. Umarım en kısa zamanda pandemi sona erer biz olduğumuz yere yani okullarımıza, annem de işyerine kavuşur.”

Editör: Haber Merkezi