Hayat Gazetesi Muhabiri Dilek Omaklılar ve Manisa Medya TV Muhabiri Ayşe Yılmaz bugün Manisa Adliyesine giderek kendilerine sözlü tacizde bulunan Manisa Yerel Haber Gazetesi Muhabiri Adil Bağcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Manisa’da Elginkan Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Valfsel Armatür AŞ’de yaşanan taciz olayını haberleştiren ancak bu haberi kendi çalıştığı gazetede yayımlanmayan Dilek Omaklılar, haberini gazetemiz Evrensel’e gönderdi. Ardından, tacize uğrayan kadının fabrika önünde başlattığı tacize karşı nöbeti ve yaşanan olayla ilgili fabrika yönetiminin yaptığı açıklamayı da haberleştiren Omaklılar’ın haberinin başlığına Hayat gazetesi yönetimi tarafından müdahale edildi. Haberin içeriğini farklı şekilde yansıttığını düşünen Omaklılar bu müdahaleye karşı çıktı.

ÖNCE SANSÜR, SONRA MOBBİNG

Hayat gazetesi ile aynı kişi tarafından yönetilen Haber gazetesinde muhabir olarak çalışan Adil Bağcı, Omaklılar’ı 30 Mart gecesi 22.50’de arayarak yaklaşık 6 dakika boyunca hakaret ve küfür dolu bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından işyerinde Omaklılar’la tartışan Bağcı, “Senin derdin varsa bu iş yerinden çık git. Sen kimsin ki! Yaptığın taciz haberine haber mi diyorsun” diyerek hem kendisine hem de Facebook’ta haberi paylaşan Ayşe Yılmaz’a sözlü tacizde bulundu. Patron ise Adil Bağcı’nın bu tavrına ses çıkarmadı. Dilek Omaklılar işten ayrılmak zorunda kaldı.

Kadın gazeteciler Manisa Adliyesine giderek Adil Bağcı hakkında suç duyurusunda bulundu.  

TGS KADIN KOMİSYONU AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ Komisyonu, “Ne kadınların uğradığı şiddete ne de bu şiddetin aklanmasına izin vermemek için gerçekleri yazan gazetecilerin uğradığı mobbinge izin vermeyeceğiz” dedi.

Komisyon üyeleri yaptıkları açıklamada, “Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı, kadınların ve çocukların maruz bırakıldıkları taciz ve tecavüzün türlü gerekçelerle aklandığı Türkiye tablosunda ‘Bir kereden bir şey olmaz’ mantığının bizi getirdiği nokta budur” diyerek yaşadığı tacize, mobbinge sessiz kalmayan, tacizci kişi hakkında suç duyurusunda bulunan meslektaşlarının yanında olduklarını vurguladı.

Açıklamada, “Arkadaşımıza yönelik olan bu baskıyı, tacizi kendimize, hepimize yapılmış sayıyor; Dilek ve Ayşe’nin yalnız olmadığını, sonuna kadar arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

Emine Uyar - Evrensel

Editör: Haber Merkezi