Hastane yönetiminden sağlık emekçilerine gönderilen SMS mesajında, "Covid-19 pandemisi nedeniyle hastanemizde hastalarımızın doğru ve uygun koşullarda sağlık hizmeti alabilmesi için 12 Nisan 2021 tarihinden itibaren tüm poliklinik randevuları (erişkin ve çocuk hematoloji/onkoloji hariç) iptal edilmiştir. Sağlıklı günler dileriz" dendi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre; SES İzmir Şubesi Eşbaşkanı Erkan Batmaz, yaptığı açıklamada, kararı şu sözlerle değerlendirdi: "İzmir'de hemen tüm hastanelerde pandemi servisleri yeniden arttı. Covid-19 yoğun bakımlarındaki doluluk yüzde 80'lere kadar çıktı. Maalesef yeni bir pikle karşı karşıyayız. Normalleşmenin bilimsel verilerle yapılması gerektiğini söylememize rağmen bu yapılmadı ve karşımıza çıkan tablo, günlük 60 bin vaka ve yaklaşık 300 ölüm. Halk sağlığı şakaya gelmez.”

Salgında sürekli başa dönüldüğünü belirten Batmaz, “Üçüncü bir piki kimse kaldıramaz diyorduk. Ne sağlık çalışanı olarak bizlerin ne de toplumun dayanacak gücü kaldı. Hiç kimse mağdur edilmeden bir an önce tam kapanma sağlanmalı" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi