Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olmasının yanı sıra tüm dünyanın ilgisini çeken Çeşme Ilıca Plajı, Swissôtel Residences Çeşme ile yepyeni bir çehreye kavuşuyor. Dünyanın öncü otel grubu Accor çatısı altındaki premium segment Swissôtel markası ve Ege bölgesinin güçlü yatırımcıları Miray İnşaat, Dilek Holding, ZA Madencilik konsorsiyumu ile inşasına başlanan projenin mimarisini Durmuş Dilekçi, iç mimarisini ise Toner Mimarlık kurucusu usta mimar Mustafa Toner üstleniyor. Dünyanın en özel plajı Ilıca’nın ilk ve son markalı rezidans projesi Swissôtel Residences Çeşme, konumu, göz alıcı peyzajı ve otel konforu sunan sosyal alanları ile dört mevsim ayrıcalıklı yaşam sunuyor. Swissôtel Residences Çeşme’de birbirinden farklı metrekare ve tiplerde 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daireler, 6 adet bağımsız villa ve 6 adet bahçe dubleks, özel ve ayrıcalıklı yaşama açılıyor. 102 m2 ile 1.300 m2 arasında değişen daireler, 563 bin Euro’dan 10 milyon Euro’ya kadar değişkenlik gösteriyor.  2022 yılında teslimi hedeflenen projenin yatırım bedeli 250 milyon TL. 

HAYDAR İNAÇ “ÇEŞME ILICA PLAJI’NIN İLK VE SON MARKALI KONUT PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Proje yatırımcısı Miray İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç, ön satış sürecinde yoğun ilgi ile karşılaştıklarını ifade ediyor. İnaç, ‘Miray İnşaat olarak 1994 yılından bugüne kadar yaklaşık 1 milyon m2’nin üzerinde inşaatı tamamlamış bulunmaktayız. Bu projeler arasında 120.000 m2’lik inşaat alanına sahip İzmir’in şu an için en yüksek yapısını da içerisinde bulunduran Mistral İzmir, birçok okul, hastane ve üniversite yapısı yer alıyor. Çeşme’deki ilk projemiz Swissôtel Residences Çeşme... Çeşme, sadece İzmir için değil tüm Türkiye ve hatta dünya için önemli bir turizm değeri konumunda. Şubat 2021’de Swissôtel Residences Çeşme projesi ile ilgili değerli yatırımcı ortakları ile görüştük ve bu önemli bölgede böyle bir ortaklığın değer katacağı görüşüne vararak anlaşmamızı imzaladık. Toplamda 250 milyon TL yatırımla muhteşem denizi, göz alıcı kumsalı ve Türkiye’nin en prestijli lokasyonu Çeşme Ilıca Plajı’nın ilk ve son markalı konut projesini hayata geçiriyoruz. Dünyanın en özel plajında hayata geçen eşi, benzeri olmayan bir proje. Projeye başladığımız andan itibaren çok yoğun bir ilgi var. Swissôtel marka değeri ile güneş, deniz, maviyi projede yaşayanlar için özelleştirdik. Sadece rezidans sahiplerine özel ayrılan muhteşem Ilıca kumsalı, birçok sosyal olanağı, proje kalitesi, özel mimarisi, muhteşem gün doğumu ve batımları ile ayrıcalıklı yaşam sunuyoruz.’’ dedi. 

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİNDEKİ GÜÇLÜ DENEYİM REZİDANS HİZMETLERİNE DE AKTARILIYOR

Swissôtel Residences Çeşme ile birlikte 248 odalı Swissôtel Çeşme’nin de yatırımcısı olan Dilek Holding 2001 yılında Sheraton Çeşme ile sektöre adım attıktan yıllar sonra yine aynı ikonik yapının yeniden bölgeye kazandırılmasında rol oynuyor.  Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Dilek, “Daha önce hayata geçirdiğimiz başarılı projelerimiz ile otel işletmeciliğinde güçlü bir deneyimimiz var, hizmet kalitesiyle tüm dünyada öne çıkan Swissôtel’in de bölgede fark yaratacağına inancımız tam. Swissôtel Çeşme, muhteşem Ilıca manzarası, şık odaları, yeme-içme alanlarıyla ileri düzey otelciliği, rezidansları ile de 365 gün lüks ve konforlu yaşamı her yönüyle hissettirecek. Rezidans sahipleri ayrıca “Ownership Benefits” programına dahil olarak dünyaca ünlü Swissôtel misafirperverliği ve ayrıcalıklarından özel fırsatlar ve önceliklerle faydalanabilecek. Bu lokasyonda böyle bir proje bir daha hayata geçmeyecek. Bu açıdan projeden ev sahibi olanlar gerçek anlamda ayrıcalıklı bir yaşamın sahipleri olacak.” şeklinde konuştu. 

Proje ortaklarından ZA Beton Yönetim Kurulu Başkanı Sabit Aydın, “Kaliteli üretim yapmayı, bunu yaparken doğayı ve insanı korumayı, bu doğrultuda daha iyi bir geleceğe yatırım yapmayı kendine görev edinmiş bir şirket olarak bu kadar değerli bir projenin ortağı ve yatırımcısı olmaktan son derece mutluyuz. Güçlü ortaklık yapısı ve sermayesi ile proje hızla tamamlanarak 2022 yılında teslim edilecek. Bu ortaklık gelecek yeni projelerde de devam edecek.” dedi.  

SWISSÔTEL, REZIDANS PROJELERI İLE DÜNYANIN HER YERİNDE BÜYÜMEYE DEVAM EDIYOR 

Tüm dünyada markalı rezidans projelerine olan ilgi hızla artıyor. Accor olarak dünyada 40’dan fazla rezidans projesi, 300’den fazla uzun dönem konaklama tesisi ile hizmet veriyoruz, bu alanlarda 165 yeni projeyi de çok kısa bir sürede hizmete açacağız. Swissôtel rezidans projeleri sadece bir evi değil özel bir yaşam kültürünü ortaya koyuyor diyen Accor Dünya Ticaret Başkanı Yiğit Sezgin sözlerine ‘sektörde yapılan çalışmalar; otel markaların yönettiği rezidans projelerinin kullanıcılar için daha fazla güven yarattığını, sunulan hizmetlerden alınan memnuniyet oranlarının yüksek olduğunu ve son yıllarda markasız projelere göre çok daha fazla tercih edildiğini gözlemliyoruz. Accor olarak, orta segment markalarımızdan, lüks markalarımız ile rezidans projelerinde hızlı ve istikrarlı büyümemize devam edeceğiz. Bizim için son derece önemli olan ve mevcut projeleri ile en çok tercih edilen Swissôtel markası ile de, hem Türkiye’de hem dünyada bir çok yeni projeye imza atacağız. Güçlü bir otaklık yapısı ile gerçekleştirdiğimiz, Swissôtel Çeşme rezidans projemizin hem lokasyonu, hem hizmetleri ile sektörde büyük fark yaratacağına eminiz.” diye ekledi.

ACCOR OWNERSHIP BENEFITS PROGRAMI İLE DÜNYACA ÜNLÜ SWISSÔTEL AYRICALIKLARINDAN YARARLANMA OLANAĞI

Bölgede dört mevsim ayrıcalıklı yaşam sunan Swissôtel Residences Çeşme’den ev sahibi olanlar “Accor Ownership Benefits” programına dahil olarak Accor Live Limitless Platinum statüsüne katılım önceliğinden, tüm dünyada Accor otellerinde VIP rezervasyona, otomatik statü yükseltmeye ve indirimlere kadar birçok avantajdan yararlanabiliyor. Global avantajlara ek olarak Swissôtel Çeşme’de de indirim ve ayrıcalıklardan faydalanabiliyor.  

KİŞİSELLEŞEBİLEN DAIRELER, AYRICALIKLI YAŞAM

Geniş balkon terasları, sosyal alanları, Swissôtel hizmet kalitesi ve marka değeri, şehir yaşamını aratmayan sosyal ve alışveriş olanakları, seyrine doyulmaz gün doğumları ve gün batımları ile her güne mutlu bir başlangıç sunan Swissôtel Residences Çeşme, lüks ve konforu yaşamın içine dahil ediyor. Proje, özgün mimarisi ile kişiselleşebilen daire seçenekleri sunuyor. İsviçre misafirperverliği geleneğine dayanan ve beş kıtada çağdaş oteller sunan Swissôtel markası, seçkin ve ileri düzey otelcilik anlayışını rezidans konseptine de taşıyarak dünyada hızla yaygınlaşan markalı REZIDANS YAŞAMINI ÇEŞME’DE DE HAYATA GEÇIRIYOR.   

HAYATA RENK KATAN SOSYAL YAŞAM 

Kafeler, restoranlar, alışveriş noktaları, barlar ve kulüpleriyle canlı ve eğlenceli bir sosyal hayata davet eden projede açık ve kapalı yüzme havuzları, buhar odası, pilates stüdyosu, fitness ve rezidans sahiplerine özel plaj bulunuyor. Aynı zamanda Ilıca plajının florasıyla bütünleşen zengin habitatı peyzaj mimarisinde göze çarpıyor. Denizin ve sahilin esen rüzgarlarına karşı koyabilecek, çevresel iklim şartlarına uygun bitki türleriyle zenginleştirilen yeşil alanlarda suyun akıllı kullanımına öncelik veren otomatik sulama sistemi tercih ediliyor.  

YATIRIM OLANAKLARI DIKKAT ÇEKIYOR

Kendine ait plajıyla birlikte denize sıfır konumdaki proje, yatırım fırsatlarıyla da cazibe merkezi oluyor. Projede, 6 aydan kısa süreli kiralamalarda sadece Swissôtel Çeşme aracılığı beklenirken 6 aydan uzun süren kiralamaları ev sahipleri kendileri gerçekleştirebiliyor. Swissôtel’in aracı olacağı 6 aydan az süreli kiralamalarda daire dekorasyonunun Swissôtel standardında olması bekleniyor. 

ACCOR HAKKINDA

Accor, 110 ülkede 5100’den fazla otel ve 10,000’den fazla gıda ve içecek mekânına sahip olan dünyanın önde gelen bir ağırlama grubudur. Grup, lüks ve seçkin markalar, orta seviye ve ekonomi sınıfı segmentlerinde, kendine has hayat tarzı konseptleri, eğlence ve gece hayatı mekanları, restoranlar ve barlar, marka sahibi özel rezidanslar, paylaşımlı konaklama tesisleri, butik hizmetleri, ortak çalışma alanları ve daha fazlasını içeren sektörün en farklı ve tam olarak entegre ekosistemlerinden birine sahiptir.  Ayrıca, Accor, tüm dünyada yaklaşık olarak 260,000 ekip üyesi ve farklılık yaratan markaların rakipsiz bir portfolyosu ile iftihar etmektedir. 68 milyondan fazla üye, ödüller, hizmetler ve deneyimlerin geniş bir yelpazesine erişim sağlayan, günlük hayat tarzı kılavuzu olan, şirketin kapsamlı bir bağlılık programı olan ALL - Accor Live Limitless programını misafirlerine sunmaktadır. Planet 21 – Acting Here, Accor Solidarity, RiiSE and ALL Heartist Fund girişimleri üzerinden, grup iş ahlakı, sorumlu turizm, çevresel sürdürülebilirlik, toplum katılımı, çeşitliliği ve kapsayıcılığı ile pozitif eylemi teşvik etmeye odaklanmaktadır. 1967 yılında kurulan Accor SA’nın şirket merkezi Fransa’dadır ve Euronext Paris Stock Exchange (Euronext Paris Borsası) (ISIN kodu: FR0000120404) ve Birleşik Devletlerde OTC Piyasasında (Hisse senedi kodu: ACCYY) halka açık olan bir gruptur. Daha fazla bilgi için group.accor.com sayfasını ziyaret edin veya Twitter, Facebook, LinkedIn ve Instagram ’da Accor’u takip edin.

SWISSÔTEL HAKKINDA

Dünyada en çok tanınan Swiss markalarından birisi olan Swissôtel Hotels & Resorts, İsveç misafirperverliğinin gelenekselliği ile hareket eden, alp enerjisinin tazeliği ve canlılığı ile donatılmış olan çağdaş oteller sunmaktadır. Akıllı tasarımı, kaliteli ustalığı ve sürdürülebilirliğe karşı duyarlı yaklaşımı ile saygı gören Swissôtel, dünyayı keşfetmek, hayatın gerçek ödüllerini anlamak ve “iyi yaşam” olanaklarını benimsemek için misafirlerine gönül rahatlığı sunar. Swissôtel markası 1980 yılında kurulmuştur ve bugün, İstanbul’da Swissôtel The Bosphorus, Singapur’da Swissôtel The Stamford, Swissôtel Chicago ve Swissôtel Jakarta Pik Avenue gibi tesisler dahil olmak üzere global olarak 30’dan fazla otele sahiptir. Swissôtel, 110 ülkede 5,100’den fazla otel ve 10,000’den fazla gıda ve içecek mekânına sahip olan dünyanın önde gelen ağırlama grubu Accor’un bir parçasıdır.