1996 yılından itibaren geleneksel hale gelen Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülleri için 300’e yakın dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşunun projeleri yarıştı. Rotary 2440. Bölge Eşlerinin ve yakınlarının bir araya gelmesiyle yalnızca kadın üyelerden oluşan Inner Wheel 244.Bölge’nin “Smyrna’dan İzmir’e” isimli projesi Jüri Özel Ödülü’nü kazandı.

Inner Wheel 244.Bölge Başkanı İclal Kardıçalı bu özel ödülü almaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade ederken Inner Wheel olarak İzmir’e katkı koymaya devam edeceklerini bildirdi. Başkan Kardıçalı “Smyrna’dan İzmir’e” projesinde okullarda öğrenciler ile çalışıyoruz. Onlara İzmirli olmak ve İzmir’in tarihi çerçevesinde önce bir sunum gerçekleştiriyoruz. Sonra da bunun ile ilgili İzmir’de Kadifekale’ye, Agora’ya, Yeşilova’ya, Bayraklı Höyük Alanı’na çeşitli ören alanlarına geziler düzenliyoruz. Öğrencilere İzmir’in geçmişi, tarihçesi, İzmirli olmanın ne demek olduğunu anlatıyoruz dedi. Projenin gerçekleştirdiği okullarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden göç etmiş ailelerin çocuklar olduğunu söyleyen İclal Kardıçalı “Son dönemde bu çocukların içerisinde Suriyeli mülteci ailelerin çocukları bulunmakta. Dolayısıyla İzmirlilik bilincini arttırmak ve sevdirmek temel amacımız. Bunun yanı sıra müzik programı ve müziği sevdirme programları ile bu projeyi destekliyoruz. Gerekirse velilere, ana babalara da sunumlar yapıyoruz. Bu projeyi İzmir’in yakın çevresindeki imkânı dar olan devlet okullarında uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

Inner Wheel 244.Bölge Başkanı İclal Kardıçalı “Bu projenin iyi bir proje olarak tanınması ve böyle bir topluluk önünde anlatılması çok gurur verici oldu. Arkadaşlarımıza büyük bir motivasyon ve devam etme yolunda da büyük bir şevk ve gayret veriyor. Çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi