GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Bergama Belediyesi’nde mobbing ve şiddete maruz kalan Aydın İleri, “Beni sürmek için paravan müdürlük kurmuşlar” dedi. Belediyede Arşiv servisi olmasına rağmen, yeni bir birimin daha kurulduğu görülüyor.

Yerel seçimlerde yönetimi CHP’den AKP’ye geçen Bergama Belediyesi’nde sürgüne ve mobbinge maruz kaldığı haberleri ile gündemde yer alan Aydın İleri, görevlendirildiği arşiv müdürlüğünün kendisini sürgün etmek için kurulduğunu ileri sürdü. İleri “3 ay sonra sözleşmem bitiyor, sözleşmem bitince işten atacaklarını söyleyenler neden benim için bir birim kurmuşlar, anlayabilmiş değilim.” Diye konuştu.

TEK KİŞİLİK MÜDÜRLÜK

Bergama Belediyesine ait, Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nde görevli olan Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri, Arşiv Müdürlüğü’nün mevzuata uygun kurulmadığını ileri sürdü. İleri, depo tipi bir yerde çalışmaya başlatıldığını belirtirken, mevzuata uygun kurulmayan müdürlükte kendisinden başka çalışanın olmadığını dile getirdi.

ZATEN ARŞİV SERVİSİ VARDI

Bergama Belediyesi’nin hali hazırda arşiv çalışmalarını yürüten bir müdürlüğünün olduğunu söyleyen İleri, yeni müdürlük kurulmasının kamu zararı olduğunu belirtti. İleri, Bergama Belediyesi’ne ait 2018 yılı faaliyet raporunda T.C Bergama Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Teşkilat Yapısı ve Çalışma Esaslarına Dair Yönerge 'sinde arşiv düzenleme işinin tüm sorumluluğunun Yazı İşleri Müdürlüğü'nde olduğunu belirtirken, Yazı İşleri Müdürlüğünün Organizasyon Şemasında "arşiv servisi" nin bulunduğunu ifade etti.

İŞYERİ RUTUBETLİ BİR DEPO

1 Haziran’da kurulan Arşiv Müdürlüğü’nün Bergama Belediyesi organizasyon şemasında bulunmadığını söyleyen İleri, "Paravan müdürlüğün tek personeli benim. Müdürüm yok, Şefim yok, yardımcı personelim yok. Odam yok, kuruluş gerekçesini hayata geçirecek teknolojik donanım, arşiv programı iş akış şemam, iş yönergem yok. 24 Haziran 2019 tarihinde paravan Arşiv Müdürlüğünde hiçbir görüşüm alınmadan, rızam olmadan ‘Arşiv Memuru’ olarak görevlendirildim, sürüldüm. Sürüldüm diyorum çünkü çalışma alanı olarak bana gösterilen yer Belediye binasının bodrum katında Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün malzeme deposuydu. Havalandırmasız, güneş almayan, kimyasallar kokan rutubetli bir depo” diye konuştu.

Bergama Belediyesi tarafından açılan Arşiv Müdürlüğü’nde göreve getirilen İleri, Başkan Koştu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve mobbing yapıldığına dair çeşitli deliller sunmuştu.

Editör: Haber Merkezi