Dikili'de polis, jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerince yakalanan mültecilerin götürüldüğü spor salonu, kentteki amatör kulüplerde antrenman için yer sorunu ortaya çıkardı. Şubat boyunca kentte yakalanan 3 bini aşkın mültecinin, işlemleri tamamlanıncaya kadar ve İzmir Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslimi öncesi tutulduğu spor salonlarına giremediklerini söyleyen kulüpler, çözüm istedi. Çaresiz kalan Dikili Lodos Spor Kız Voleybol takımı antrenmanlarını olumsuz hava koşullarına rağmen deniz kenarında kumsalda, Dikili Güneş Spor Hentbol Takımı okul bahçesinde betonda ve Dikili Belediyesi Karate Kursu öğrencileri ise kent merkezinden uzak olan Çandarlı'daki bir salonda yapıyor. Dikili 12 Dev Adam Basketbol Okulları öğrencileri ise spor için hiçbir yer bulamadı. Bu arada spor salonundaki odaların kapısı kırılarak malzemeleri yağmalandığı belirtildi.


ÇARE BULUNMASI İSTENDİ
Sıkıntılarını dile getiren Lodos Spor Yönetim Kurulu üyesi ve antrenörü Murat Solmaz, "Liglerde devam eden ekiplerimiz de var. Midilli'ye geçmek isteyen Suriyeli mülteciler spor salonuna konuluyor. Bu nedenle sadece biz değil, diğer Dikili kulüpleri de mağdur. Biz de bu soruna çare olarak kumsalda çalışmayı seçtik. Çalışmalarımız çok sık aksıyor. Gelen göçmenlerin buraya konulmasının, salondan gittiklerinde ilaçlama ve temizlik yapılmasına rağmen sağlık riski yarattığını da düşünüyorum. Çözüm bulunmasını istiyorum" dedi.

SALON YERİNE OKUL BAHÇESİ
Dikili Güneş Spor Başkanı Psikolojik Danışman 53 yaşındaki Bekir Argun, "Uzun zamandan beri düzenli olarak antrenman yapamıyoruz. Ligde yapılan maçlarda gün geçtikçe çocuklarımızda performans düşüklüğü görmeye başladık. Çocuklarımız spor yapamıyor. Ancak ben daha önemli başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Maalesef gelişim çağındaki çocuklarımız mültecilik kavramı ile tanıştılar" dedi. Takımın antrenörü Muhlis İlter, antrenmanlarını Can Rüştü Tüfekçioğlu İlköğretim Okulu bahçesinde betonda yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

VELİLER DE TEPKİLİ
Yaşanan duruma veliler de tepki gösterdi. Kızı, Lodos Spor Voleybol takımı sporcusu olan 35 yaşındaki Şerife Kuzan, "Mülteci arkadaşlarımızın spor salonuna konulmasından dolayı çocuklarımız antrenman yapamıyor. 15-20 gündür kumsalda antrenman yapıyorlar. Sağlıklı bir ortam yok. Suriyeli mülteciler için başka bir yer ayarlanmasını istiyoruz" dedi.

Kumsalda antreman yapan sporcular da çalışmalarının olumsuz etkilendiğini, toplarının sık sık denize kaçtığı, üşütüp hasta olduklarını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi