TUĞÇE KAŞ/ İZ GAZETE-  İZMIR Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, İz Tv’de Özgür Coşkun ile Gündem Özel programına konuk oldu. Odaman, İzmir’de spor alanında yapılan yenilikleri, sezon içerisinde kulübün kazandığı başarıları ve kentin spor kenti olması için yapılan çalışmaları anlattı. Salgın nedeniyle ara verilen spor faaliyetlerinin 12 Temmuz itibariyle tamamen başlayacağını belirterek sözlerine başlayan Odaman, “Bu sene yeni spor okullarında yeni yerlerimiz var. Özellikle Çırpıbayındır, Bağarası ve Asarlık’ta spor okulları açacağız. İzmir merkezinde de Celal Atik Spor Tesisi Naim Süleymanoğlu, Buca Sosyal Yaşam Kampüsü, Uzundere Can Çağanay, Bornova Havuz İzmir ve İnciraltı Spor Tesisimiz de yerler açacağız. Aynı zamanda 22 branşta da sporcu kaydedeceğiz. Bornova Havuz İzmir’in açılışını geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdik. Tesis içerisinde yüzme, su topu dalları dışında aerobik ve step salonlarımızda yer alıyor. Celalatik Tesisimiz de voleybol, basketbol, capoeira, jimnastik, tekvando, judo tenis, satranç, halk oyunları, zumba ve pilates kursları vereceğiz. Uzundere Can Çağanay Tesisimiz de güreş alanında bu bölgeyi ihtisas yerine getirmek istiyoruz. İnciraltı bölgesinde ise tenis branşını kullanacağız. Bu sene yenilikler içerisinde su topu branşı yer alıyor ve iddialıyız. 200 lisanslı sporcumuz mevcut” açıklamasında bulundu.

HEDEF 40 BİN SPORCU

İzmir’in 10 farklı bölgesinde spor okulu açılacağının altını çizen Odaman, “Kayıtlarımız çok güzel gidiyor. Bu sene 3 aylık periyotta 40 bin spor okulu öğrencisine ulaşmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz sezon pandemiden dolayı ölü bir sezondu. 2019 yılında 30 bin kişiyle gerçekleştirmiştik. Bu yıl ki hedefimizle üzerine 10 bin kişi koymayı hedefliyoruz. Sayımız fazlalaştığı için bu rakama ulaşacağımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tüm İzmir çocuklarına armağanı olan 3 tane portatif havuz da açtık. Tunç Soyer Başkanımızın seçim vaatlerinden olan dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarımıza ulaşma hedefiyle Gaziemir, Konak ve Buca bölgesinde portatif havuzları kurduk. 3 periyotta 2 bin 500 gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönem içinde kayıtlarımızı alıyoruz” dedi.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün yıl içerisindeki başarısını değerlendiren Odaman, “Öncelikle Tunç Başkanımıza sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulumuz oldukça güçlü ve her bir kişi spordaki belli branşlardan sorumlu. Bu bir ekip işi. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

‘MAKİNA GİBİ İŞLİYOR’

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının başarısını takdir eden Odaman, ‘Makine gibi işleyen bir takım’ diyerek, “Takımmız hem lig sezonunda hem de Play-Off’ta diğer üç büyük takımla yaptığı karşılaşmaların hepsini kazandı. Sezon boyunca 20 karşılaşma yaptık ve Gaziantep Gazişehirspor’a yenildik. Bu da nazar boncuğumuz olsun. Her zaman şunu dile getirdim. Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımız çok çalışan bir ekip ve antrenörümüz Erdinç Kılıç milli takım hocasıdır. Tüm sporcularımız daha çok İzmir’den yetişen kişiler ve güzel bir takım oldu. Makine gibi işleyen bir takım ve gözlerimizle gördük” açıklamasında bulundu.

‘TESCİLLENDİ’

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem spora hem de sporcuya yönelik yatırım yaptığını dile getiren Odaman, “Tunç Başkanımızın seçim vaatlerinden birisi, spor kenti İzmir’di. Bizlerde var gücümüzle bunun için çalışıyoruz. Belli markaları kazandırmaya çalışıyoruz. En büyük örneği uluslararası Maratonİzmir’dir. Pandemi sürecinde de ikincisini düzenledik. Türkiye’de koşulan en hızlı parkur özelliğini de kazandık. Maratonumuz tescillendi ve bu dönemde daha çok maratoncunun kente geleceğini düşünüyorum” dedi. Kulübün yıl içerisindeki çalışmalarına da değinen Odaman, “2019 yılında Balkan Plaj Voleybol Şampiyonasıyla başladık. Daha sonra U18 ve U22 Avrupa Şampiyonalarını düzenledik. 8-11 Temmuz arasında İnciraltı’nda U20 Avrupa Plaj Voleybol Şampiyonasını düzenleyeceğiz. Salgın nedeniyle kısıtlı sayıda da olsa seyirci alacağız. Bu bölgede bin 500 kişilik merkez kort yaptık. Aynı zamanda tesis plaj futbolu ve hentboluna da izin verecek. Türkiye’deki sayılı tesislerden birisi ve önümüzdeki dönemde Avrupa Plaj oyunlarına ev sahipliği yapmak için böyle tesislere ihtiyacımız var. Bunların yanı sıra Amfi Tiyatromuz da var” dedi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Üçkuyular’da bulunan ve Haziran 2020’de Büyükşehir’in devralıp baştan sona yenilediği İzmir Marina’nın açılışını geçtiğimiz aylarda yapmıştı. Odaman, tesise dair şu değerlendirme de bulundu: “ Başkanımız özellikle buradaki tesisi dezavantajlı bölgelerde kalan çocuklarımız için açmamızı istedi. Bizde devamlı sporcu çocuklarımızı servislerle alarak, Marina’ya getirdik” dedi.

‘HEDEFİMİZ BÜYÜK’

 Tunç Soyer ile çalışmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Odaman, “Tunç Soyer Başkanımız, sporun sadece bedensel hareket değil, yaşam biçimi olduğunu gösteriyor. Sabahları koşan, bisiklet kullanan ve dalış yapan bir başkanımız var. Hedeflerimiz oldukça büyük. Spor kenti İzmir kavramını uluslararası turnuvalarla, insanların gündelik hayatlarına sporu koymasıyla vizyon yaratmak istiyoruz. En büyük amacımız spor kültürünü tüm şehre yaymak. Ayrıca sorunlarımızdan birisi de yapılan sporları bilinçli olarak seyredememektir. Kişilere önce sporu yaptırıp daha sonrada seyrettirmek istiyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün Türkiye Milli Olimpiyat komitesiyle ilgili çalışmalarında da bahseden Odaman, “Burada da olimpik spor dallarını tüm çocuklarımıza gösteriyoruz. En sonunda da olimpiyat sporcusu ya da yarışmacısı getirerek bilgi verdiriyoruz. Bu dönem içerisinde de 10 bin çocuğa bu eğitimi vermek istiyoruz. Spor kültürünü yaymak en büyük hedefimiz” açıklamasında bulundu. Tunç Soyer’in önümüzdeki dönem için Yenişehir Kemer’de olimpik havuz projesinin müjdesini verdiğini de söyleyen Odaman, “Teknolojisi ve mimarisiyle çok farklı bir olimpik havuz olacak. Bölgeye büyük hizmet verecek ve içerisinde 3 tane havuz barındıracak. Kamp merkezi olan bir tesis olacak. Tunç Başkanımız önümüzdeki dönemde lansmanını da yapacak. Büyükşehir Belediyesi’nin spora verdiği katkı giderek büyüyor ” dedi

SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

Odaman, “Kurslara kayıt ücretlerinde sosyal belediyecilik anlayışıyla en düşük ücretlerle bu işi yapıyoruz. Uzundere Can Çağanay Tesisimiz de ve İzmir merkezi dışındaki ilçelerde kurslarımız ücretsiz. Diğer spor tesislerinde, 40 TL ila 60 TL arasında aylık ücret veriliyor. Yüzme kursuna gelen çocuğumuza bone ve mayo veriyoruz. 6 ile 12 yaş arasında çocuklarımız kurslara kayıt olabiliyor. Bazen istisna durumlarda olabiliyor” dedi.

‘BÜYÜK BAŞARIYDI’

Geçtiğimiz ay Türkiye Kupası’nı kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Erkek Hentbol Takımı ve Türkiye Kupası’nda finale kalan Kadın Hentbol Takımı’nın başarısını değerlendiren Ersan Odaman, “Hentbol, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün ana branşlarından birisidir. Geçtiğimiz yıllarda final oynadık. Ancak önümüzde Beşiktaş engeli vardı. Bu sefer yenmeyi bildik. Seneler sonra Türkiye Kupası’nın İzmir’e gelmesi büyük bir başarıydı. Aynı zamanda ampute takımımızın Türkiye üçüncülüğü var. Takım sporları altında ilk defa böyle bir başarıyı yakaladık. Onlara da İzmir ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

YENİ TAKIM GELİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi Takımı içerisinde yeniden yapılanmayla genç bir takım kurduklarını belirten Odaman, tüm maçları kazanarak Süper Lig’e merhaba dediklerini söyledi. Odaman, ayrıca bu yıl içerisinde Kadın Buz Hokeyi takımını kuracaklarının da müjdesini verdi.

Editör: Haber Merkezi