İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Süt, Yukarıcuma, Aşağıcuma ve Hisarköy kooperatifleri arasında 2019 yılı ikinci altı aylık dönemi kapsayan “Süt Alım Sözleşmesi” töreni bugün imzalandı. Büyükşehir Belediyesi ile kooperatifler arasındaki imza töreni, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kadifekale’yi cazibe merkezi yapmak için açtığı Kadifekale Pagos Üretici Pazarı’nda gerçekleşti. Projeden faydalanan İzmirli çocuklar ise sözleşme masasında baş köşede yer aldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de yarattığımız bu model Türkiye'ye örnek oluncaya, Türkiye'yi değiştirinceye kadar çalışacağız. Türkiye İzmir'i örnek alsa kurtulacak. Bir ülke için tarım kilittir. O kilidi İzmir anahtarı ile biz açıyoruz.  Göreceksiniz Türkiye İzmir'i takip edecek ve Türkiye'yi hep beraber değiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarım politikasını İzmir'e bakarak yapacak. İthalatla dışa bağımlılık arttıkça, üretim düştükçe milletin hakkını, hukukunu, adaletini koruyamazsınız. Bunun için önce ekonominiz kendi kendine yetecek, dışarıya muhtaç olmadan kendi kendinizi doyuracaksınız. Ondan sonra sanayi, turizm gelecek" dedi.

'BU DAHA BAŞLANGIÇ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı konuşmada Süt Kuzusu Projesi'nin sadece aileleri ve çocukları mutlu eden bir yardım projesi olmadığını vurgulayarak, "Bu proje tarımı destekleyen, çiftçiye sahip çıkan Türkiye'ye örnek bir projedir. Kooperatiflerimizle yaptığımız yeni süt alım sözleşmesi ile süt üreticilerinin nefes almasını sağlarken, projeden yararlanan çocuk sayısını da arttırıyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda tek bir kişinin kazanması yok. Sloganımız 'herkes kazansın'. Yeni süt alım sözleşmemiz herkese hayırlı olsun. Torbalı, Menderes, Urla, Seferihisar, Kemalpaşa, Menemen, Foça ve Aliağa ilçeler inin 96 merkez mahallesinde 20 bin çocuğumuza daha süt dağıtacağız, projeden yararlanan çocuk sayısı 155 bin olacak. Bu daha başlangıç. Tarımı,  çiftçiyi, üreticiyi destekleme devam edeceğiz" dedi. 

ESKİYÖRÜK: 'İZMİR NE YAPIYORSA ONU YAPIN'

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir'i zirveye taşıyacak bir modelle yola çıktıklarını, bugün üretici ile tüketicinin buluştuğu, emeğin korunduğu bir noktada olduklarını belirterek, "İzmir'de oluşan modeli Türkiye politikalarına yerleştirmek zorundayız. İthalat yapan değil ihracat yapan bir ülke yaratmak istiyorsak Türkiye Cumhuriyeti, İzmir Modeli'ni kabul etmek zorunda. Biz bir anlamda milli mücadele veriyoruz. Süt Kuzusu Projesi ile Küçük Menderes sütün merkezi oldu. Verimlilik, kalite yükseldi, sanayi gelişti, üretici büyüdü. İnsanlar mutlu, göç durdu. Şimdi bunu İz mir'in Bakırçay ve Yarımadası'na yayarak daha yaşanır bir İzmir ve Türkiye yaratacağız. 11 yıldır bu projede bir tek çocuk sağlık sorunu yaşamadı. Tüm Türkiye'ye İzmir'i takip edin. İzmir ne yapıyorsa onu yapın diyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir Tarımsal Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Müdürü Yasemin Güngör Engin, Yukarıcuma Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Reşat Çakmak, Aşağıcuma Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Karakaya, Hisarköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Çakır süt alım sözleşmesini imzaladı.

PAGOS'TA BAYRAM SEVİNCİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Süt, Yukarıcuma, Aşağıcuma ve Hisarköy kooperatifleri ile 2019 yılı ikinci altı aylık dönemi kapsayan “Süt Alım Sözleşmesi” töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kadifekale’yi kente yeniden kazandırmak amacıyla üç hafta önce hizmete açtığı ve İzmirliler’in açıldığı günden bu yana büyük ilgi gösterdiği Pagos Üretici Pazarı’nda gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tören öncesi Pagos Üretici Pazarı’nı gezerek vatandaşlarla ve üreticilerle sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi