TUGAY CAN / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Çeşme Projesi hakkında Kültür ve Turizm Bakanı hakkında yaptığı bilgilendirme öne çıktı. 

YÜCEL VE IŞIK DA KATILDI

Meclis toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de katılması dikkat çekti. İlk kez Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına katılan Yücel’e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  teşekkür etti. 

SOYER'DEN SENİYE NAZİK IŞIK'A TEBRİK

Soyer, ayrıca geçtiğimiz hafta İzmir Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Seniye Nazik Işık’ı tebrik etti. Işık da İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı oturumunu başından sonuna kadar takip etti. 

Meclis toplantısı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin “Kentsel Dönüşüm” üzerine 45 dakikalık bir sunum yaptı. 
İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından oy birliği ile uygun bulunmayan Çiğli Yeni Mahalle’de bulunan parsellerin, Uygulama İmar Planı’nın değişiklik önerisi hakkında  AKP’li Hüsnü Boztepe, “Oy birliği ile reddedildiğini görünce üzüldüm açıkçası. Bunun tekrar komisyona giderek tekrar görüşülmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. Soyer ise “İlçe Belediye Başkanımız ile görüştük. İmar Dairemizde de tekrar görüşeceğiz. Arkadaşlarımız tekrar değerlendirecektir” dedi. Karar AKP’li Hüsnü Boztepe’nin ret oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

 ‘BÜROKRATLARIMIZ ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTECEKLER’

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı oturumunun kapanışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün Kültür ve Turizm Bakanımız Çeşme planları ile davet etti ve bizi bilgilendirdi. Tabi ki mutabık olmadığımız, kaygı duyduğumuz hususlar olduğunu ifade ettik. Ortak çalışmadan dolayı memnuniyetimizi de ilettik. Şu anda proje net değil, bürokratlarımız ortak çalışma yürütecekler” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi