Gizem TABAN/İZ GAZETE- İZFAŞ'ın Nobel Expo ortaklığı ile 16-19 Mart 2022 tarihleri arasında düzenleneceği olan 48. Shoexpo-İzmir Uluslararası Ayakkabı ve Çanta Fuarı'nın tanıtım toplantısı Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde gerçekleşti. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, Ayküsan Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan, İBB bürokratları ve Ayakkabıcılar Sitesi esnafı katıldı.

‘BİR NUMARA YAPMAK İSTİYORUZ’

Etkinlikte yaptığı konuşmada İBB’den taleplerini sıralayan Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Süleyman Özcan, “Biz artık dünyaya açıldık, ayakkabının kalbi İtalya’ya bile ihracat yapıyoruz. İzmir olarak ihracatta önemli bir yol aldık. Ancak sitemizin yolları asfaltları, peyzajı uygun değil. Bunların yapılmasını Sayın Başkanımızdan rica ediyoruz Biz Avrupa’nın bir numarası olmak istiyoruz. İBB olarak biz bir alan vermenizi istiyoruz, kreş istiyoruz. Ulaşım alanında destek istiyoruz. İzmir’i Türkiye’de bir numara yapmak istiyoruz” dedi.

‘GEREKLİ DESTEK GÖSTERİLMELİ’

Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik ise şunları söyledi: “Geride bıraktığımız Shoexpo şehir bazlı olarak Türkiye mozaiğini yansıttı. Farklı illerden sektör temsilcileri vardı. Yurtdışından gelen alıcılar, farklı illerin sektör temsilcilerini karşılarında görmek istiyorlar. Bu şu an mart ayında yapacağımız Shoexpo’da oluşmuş durumda. Şu anda Konyalı ayakkabı üreticileri, İzmirli ayakkabı üreticilerinden daha fazla yer ediniyor. İzmirli üreticilerin katılımları gittikçe azalıyor. Bir yandan ciddi bir alım heyeti desteği var. İzmir’in gerekli desteği göstermesini bekliyoruz. Esnaf arkadaşlarımızdan fuarlarına sahip çıkmalarını rica ediyorum, İzmir’de fuar yapmanın keyfini hiçbir yerde yaşamıyoruz.”

‘SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Ayakkabıcılar Sitesi Başkanı Özcan’ın taleplerine yanıt vererek konuşmasına başlayan İBB Başkanı Tunç Soyer, “Taleplerle başlamak isterim. Halkapınar’dan günde en az 2 tane takviye araç servisini koyacağız, kreş ve sosyal tesis yapacağız. Tüm yolların asfaltını da yılbaşından itibaren yapacağız. Çok ihmal edildiğini ve geç kalındığını biliyorum ve bu açığı da kapatmak üzere ay başından itibaren yoğun bir çalışma yapacağız. Size çok inandığımız ve ihmal edildiğini düşündüğümüz için bunu yapacağız ama bir de siz bizim için iftihar meselesi odunuz, ihracatta yaptıklarınızla biz iftihar ediyoruz. Biz bu şehrin belediyesi olarak bunu karşılıksız bırakamayız, sonuna kadar size sahip çıkacağız” açıklamalarında bulundu.

‘MUTLAKA ORADA OLMALISINIZ’

Shoexpo’nun hedefinin ülkelerdeki satın alıcılarla Türkiye’deki üreticileri bir araya getirmek olduğunu belirten Başkan Soyer, tüm ayakkabı üreticilerini fuara katılmaya davet etti. Soyer, “Mutlaka orada olmazlısınız. Biz sizin ihracat rakamlarınız ile övünç duyuyoruz, bunu ileri götürmek varken buna razı olmak yeterli değil. Fuar ayağınıza geliyor. Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası size sonuna kadar destek oluyor ve sizde bir zahmet orada olacaksınız. Rakamlar son 20 yılda dünya ayakkabı ticaretinde büyük artışlar olduğunu gösteriyor. Sektörün fason üretiminde, ülkemiz Çin'den sonra dünyada 2'nci sırada. Işıkkent, sadece kentimiz için değil ülkemiz içinde çok önemli stratejik bir konum. Fuarımızın temel amacı ülkemizin her yerindeki üreticiler ile dünya genelindeki alıcıları bir araya getirmek. Daha önce fuara katılmamış, ihracat yapmamış üreticilere de eğitim desteği sağlayacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi