Geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin üst düzey yetkililerine körfez kokusuna ilişkin sunum gerçekleştiren Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden, “Körfez sorununu kökten çözecek projelerimizi sürdürüyoruz. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin revizyonuna başlıyor ve deşarj noktasını değiştiriyoruz. Kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarını ayrıştırıyoruz. Dere yataklarında dip çamurlarını temizliyoruz” açıklamasıyla Lider'e sunulan videoyu paylaştı. 

'BU AY SONUNDA BAŞLIYORUZ'

İlgili videoda İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu kritik açıklamalarda bulunarak,  “Biz İZSU olarak kokunun neden ve nerelerden kaynaklandığını TÜBİTAK ve üniversitelerimizin değerli bilim insanlarıyla destek ettik ve birçok sebebi olduğunu biliyoruz. İç körfezimize dökülen derelerin ağızlarıyla Bostanlı Sahil kesiminde sığlaşan yani özetle sudaki azalan oksijen oranını artırmak için dip çamur taramasına başladık ve devam ediyoruz. Çiğli Atık su Arıtma Tesisi sahasına Haziran ayı sonu itibariyle atık çamurunun dökümünü sonlandırıyoruz. Çiğli Atık su Tesisimizin de revizyonuna bu ay sonunda başlıyoruz" dedi.

'YAĞMUR SUYUNU AYRIŞTIRIYORUZ'

"Temiz bir körfez için imza attığımız bir diğer projemiz ise birleşik sistemin yani atık su ve yağmursuyu kanallarının ayrıştırılması..." diye konuşan Köseoğlu, "Yağmur suyunu ayrıştırıyoruz. 200 kilometrelik yağmursuyu ayrıştırma çalışmalarımız tamamlanmış olup ilave olarak 200 kilometrenin de yapımına devam ediyoruz. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içerisindeki kimyasal üretim yapan fabrikalardan kaynaklı keskin kokular için ise AOSB yönetimi ile görüşme halindeyiz. Eski Gediz yatağının İZSU’nun sorumluluk alanına kalan kısmı tarafımızca temizlenmiş olup DSİ’nin sorumluluk alanında kalan kısmının temizliği işini ise DSİ Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Nasıl ki Balçova Hacı Ahmet Deresi, Gaziemir Emrez Deresi, Karabağlar Çitlenbik Deresi, Poligon Deresi, Güzelyalı Bölgesi ve birçok noktalarda yağmur sonrasında kronikleşen sel sorununa çözüm bulduysak, yeniden yüzülebilir bir körfez ve daha yaşanılabilir bir İzmir için İZSU olarak kararlılıkla çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi