İZ GAZETE - Yerel seçim çalışmalarında bisikletli ulaşımı destekleyici açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, makam aracına bisiklet aparatı taktırdı. 

Seferihisar Belediye Başkanlığı süresince işe bisikletle gittiği bilinen Soyer, bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında da sürdüreceğini açıklamıştı. 

Soyer, geçtiğimiz Şubat ayında bisiklet sürücüleri ile Üçkuyular'dan Alsancak Kültürpark'a yaklaşık 10 km bisiklet sürmüş ve burada açıklamalar yapmıştı. Soyer bisiklet turunda yaptığı açıklamada, "Bisiklet hem ulaşım ihtiyacımızı karşılıyor, hem de sağlığımızı koruyor. Bu nedenle hem ulaşım, hem de kent sağlığı vizyonumuzun önemli bir parçasını oluşturuyor. Benim için bisiklete binmek sadece bir spor değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi. Üstelik İzmirli gençlere ve hep genç kalmak isteyenlere çok da yakışan bir yaşam biçimidir." demişti.

KENT VE KIRSAL ARASINDA YENİ BİSİKLET ROTALARI BELİRLENECEK

Soyer ayrıca bisikletli ulaşımı kent genelinde yaygınlaştırmak için çalışacağını da belirtmiş "Bisiklet altyapısını daha da güçlendireceğiz, hem de bisiklete binme kültürünü özendiren kampanyalar gerçekleştireceğiz. Ben, bisiklete binmeyi yaşamımın parçası olarak gördüğüm için bu kampanyaların bizzat sözcüsü ve takipçisi olacağım. Altyapı çalışmaları kapsamında şehir içinde yeni bisiklet yolları yaparak tüm ilçelerin birbirine bisiklet yolları ile bağlanmasını sağlayacağız.Sadece bisiklet yolları yapmakla yetinmeyeceğiz. Güzergah üzerine kuracağımız çeşmeler, dinlenme, piknik ve kamp alanları ile Dünya’nın en cazip bisiklet rotalarından bazıların İzmir’de bulunmasını sağlayacağız." şeklinde konuşmuştu. 

FRANSA'DAKİ BİSİKLET TURNUVASINA İZMİR'DEN KATILIM SAĞLANACAK

Soyer, İzmir'in farklı noktalarında bisiklet rotaları belirleneceğini, böylece kent ve kırsalı bir rotada birleştirerek ekonomiye katkı sağlayacağını söylemiş bisiklet topluluklarına destek verileceğini de şu sözlerle açıklamıştı; "Öte yandan, İzmir’in tüm bisiklet topluluklarına verilecek destekler, bisiklet kullanımına merakı artıracak ve daha fazla insanını bisikleti bir yaşam biçimi olarak benimsemesini sağlayacak. Yılda bir kere gerçekleşecek “Şehir Yarışı” ile her yaştan insanın bir ulaşım aracı olarak bisikleti tanımasını sağlayacağız. Fransa’daki bisiklet turnuvasına İzmir’den bir takımın katılmasına önayak olacağız, Olivelo bisiklet kampı projesini gerçekleştireceğiz. İzmir’deki tüm spor kulüplerine bisiklet branşının açılması için destek olacağız."