İZGAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, kentte meydana gelen şiddetle depreme ilişkin son durum hakkında FOX TV’ye açıklamalarda bulundu. Canlı yayına telefonla bağlanan Başkan Soyer, depremin en çok etkilediği Bayraklı Bölgesi’nde vatandaşların geceyi rahat geçirmeleri için çadır kurma çalışmaları yaptıklarını açıkladı. Soyer, enkazların kaldırılması ve arama kurtarma çalışmalarının en iyi şekilde yapılabilmesi için kentteki trafik yoğunluğunun azaltılması noktasında vatandaşlara da çağrıda bulundu. Soyer ayrıca toplu ulaşımın gece saat 12’ye kadar ücretsiz olduğunu duyurdu.

Başkan Soyer’in yaptığı açıklamalar şöyle:
Yıkık binaların altında kaç kişi var bunları şu an bilmek mümkün değil. Ama tüm yıkık binalarda arama çalışmaları devam ediyor. İzmir’in 30 ilçesinden sadece Bayraklı’da büyük yıkımlar olduğunu söyleyebilirim. Bir de Seferihisar’da denizin yükselmesi söz konusu. Orada da 1 yaralımız var. Bölgede vatandaşlarımızın geceyi sakin ve rahat geçirmesi için çadır kurma faaliyeti devam ediyor. Kumanya takviyeleri yapıyoruz. Özellikle hasarlı binalara girilmemesini rica ediyoruz. 
Bir de enkaz ekiplerinin rahat ulaşabilmesini sağlamamız için trafiği azaltmamız gerekiyor. Bu konuda büyük dikkat gerekiyor, özellikle Bornova ve Bayraklı civarında. Toplu ulaşımı gece saat 12’ye kadar ücretsiz yaptık. 

 

Kültürpark’taki holleri açıyoruz, ağaçlık rekreasyon alanlarını açıyoruz. Bayraklı’daki tüm parklara çadır kuruyoruz. Özellikle Bayraklı’daki vatandaşlarımızın evlerine girmemelerini geceyi bizim kurduğumuz çadırlarda geçirmelerini bekliyoruz. Bin çadır kurulmaya başlandı, kumanya desteği yapılıyor. Mobil tuvalet kurulumu başladı. Vatandaşlarımızın özellikle toplu ulaşımı tercih etmesini bekliyoruz, trafik akışının seri olması enkazların kaldırılması ve arama kurtarma çalışmaları açısından çok önemli.

Editör: Haber Merkezi