İZGAZETE - ‘Yeni Normalleşme Sürecinde İzmir Turizmi’ toplantısında geçtiğimiz haftalarda turizm acenteleriyle bir araya gelen İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, toplantı sırasında İzmir Bayrağı ve İzmir Parası cümleleri tepki çekti. İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında sorulara yanıt veren Soyer gelen tepkilere yanıt verdi.

Toplantı sırasında bir makale üzerinden örnek verdiği cümlelerin seçilerek kamuoyuna yansıtıldığını belirten Soyer, “Sıkıntılı olan sektöre çare aramak için 40 acenteciyle birlikte bir araya geldik. bir dönemde olan sektör için çare arıyoruz. Bunları konuşmak için Zoom üzerinden konuşma gerçekleştirdik. Herkes önünü görmek istiyor. Acente sahiplerinden bir arkadaşımız Biz e-ticaret üzerinden de turizm yapmaya çalışıyoruz. Belediyenin bu konuda çalışması var mı diye öğrenmek istediğini sordu. İzcoin adını verdiğimiz bir çalışma var ama espri yapmak amacıyla aklıma gelen Prof. Dr. Mehmet Alkan’ın makalesi var. İzmir bayrağıyla alakalı 18. yy.’da böyle bir bayrak varmış. Bütün şehirlerde olmayan bir şeymiş ve özel şehirlerde olan bir bayrakmış. Sanal para ve kendi bayrağım konusu ‘böyle bir İzmir ayrılmak istiyor gibi’ anlaşılmaya yol açabilir diye bu para meselesini kenara bırakalım diyerek konuya döndüm. Arkadaşımıza İzcoin üzerinden yaptığımız çalışmayı anlattım. Dediğimiz çalışmada vatandaşın ve belediyenin ürettiği kamu hizmetlerinin takası üzerinden kurulan bir sistem. Para geçmiyor ama sanal bir takas enstrümanı. Puan alışverişiyle işliyor.”

‘GÜNDEMİ DEĞİŞTİRECEK BİR ŞEY LAZIMDI’

Soyer, halkın gündeminin başka olduğunun altını çizerek, “Akıl tutulması diyorum. Siyasetin komik bir yüzü. Paçadan çekiştirmeci siyasetin şahikası. Çünkü bunun içerisinden bayrak, para kelimelerini seçerek, eyalet tasavvur ettiğimizi çıkarttılar. Yüzde 60 üzerinde oy almış belediye başkanı bu insanlara hakarettir. Bunun tek bir adı vardır, suni gündemdir. Bu toplantıyı 5 Haziran’da yaptık. Ve dün yayınladılar. Çünkü gündemi değiştirecek bir şey lazımdı. Bu millete haksızlık ve büyük sorumsuzluktur. İnsanların gündemi başka bir şey. Vatandaş çaresiz, işsizlik, Baro Başkanlarının mücadelesi gündemde. Her gün intihar mesajı alıyorum. İzmir’de geçen hafta 48 saat içerisinde 8 kişi intihar etti. İnsanların canı acıyor. Utanç ve üzüntü vericidir. İzmir bizi biliyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bırakın bu işleri.” açıklamasında bulundu.

SİYASET ERBABINA SON CEVABIMDIR

Türkiye ve İzmir için Başka hayalimiz var diyen Tunç Soyer, “Birilerinin dağıtmayı başaramadığı maske dağıtımını başarmaya devam edeceğiz. Yerli tohumumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Et görmeyen mutfaklara kavurma taşıyoruz. Taşımaya devam edeceğiz. Bunları yapmaya son nefesimize kadar devam edeceğiz. Paçadan çekiştirmeci siyasetle bize hiçbirşey yapamazlar. Yapamayacaklarda. İzmirliler bizi biliyor ve bizi tanıdı. Sadece Pandemi sürecinde 165 bin gıda paketiyle vatandaşımıza dokunduk. İzmir nüfusunun yüzde 15’ine ulaşmışız demek. Dileğim, siyaset yapmak isteyen gençleri siyasetten soğutmasınlar. Kimsenin memleket sevdasını sorgulamasınlar. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes memleketin aşığıdır. Kimse kimseyi ötekileştirmeye çalışmasın. Bu toprağı denizi aşkla seviyoruz. Bunun için çalışmaya ve temiz siyaset yapmaya devam edeceğiz. Bu tür paçadan çekiştirmeci siyaset erbabına son cevabımdır. Bir daha onların istediği zeminde asla bu tartışmaları yapmayacağım. Türkiye gündeminde iş ve aş var.”

Editör: Haber Merkezi