Zeytinliklerin enerji madenciliğine açılmasını sağlamak için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Maden Yönetmeliği değişikliğine karşı, 12 Mart Cumartesi günü, EGEÇEP Platformu ve Çeşme Çevre Platformu çağrısı ile “zeytinler katledilmesin” diyenler bir araya geliyor.

Zeytinlerin katledilmesine karşı olan vatandaşlar, 70’e yakın sivil toplum örgütü, ekoloji dernekleri, doğa dernekleri, odalar, kent konseyleri toplantıya katılacaklarını bildirdi.

İzmir Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe Belediye Başkan Mustafa İnce, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın da katılacağı toplantıya siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri de gelecek. Toplantıya siyasi parti bayrakları istenmezken, her kuruluş kendi pankartını açabilecek.

İzmir, Çiğli, Çeşme’den kalkacak otobüsler, katılımcıları Güzelbahçe/Yelki 2487 sokakta yapılacak olan “Zeytinime Dokunma” toplantısına taşıyacak.

Editör: Haber Merkezi