İZ GAZETE-  İz Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileriyle ‘Sınıfta Mezun Var’ etkinliğinde buluştu. Etkinliğin moderatörlüğünü Doç. Dr. Tolga Çelik yaptı.
Kendisi de aynı bölümden mezun olan Yağız Barut, stajyer olarak başladığı İz Gazete’deki hikâyesini ve yaşadığı tecrübeleri genç gazeteci adaylarına aktardı. Öte yandan medya sektörünün mevcut durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Barut, öğrencilerin sorularına da yanıt verdi.

‘SEKTÖRÜ ERKENDEN TANIYIN’

Türkiye’nin her anlamda zor bir süreçten geçtiğini ve gazeteciliğin de bundan payını aldığını söyleyen Barut, gençlere umutsuz olunmaması gerektiğini, bazı sorunların dönemsel olduğunu söyledi. Gençlere sektörün içine erkenden dahil olma önerisinde bulunan Barut, “Mezun olmadan önce sektörü tanımak ve ne yapmak istediğinize karar vermek size büyük fayda sağlar. Okuldaki kuramsal bilginin yanı sıra sahada birebir haberin içinde olmak, insanlarla iletişim kurmak sizi mesleki anlamda daha hazır hale getirecektir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi