İZ GAZETE -  BİZ Kitap Yayıncılık tarafından Mayıs ayında raflarda yerini alan “Sokaklar Bizim” kitabının imza günü, sosyal mesafe korunarak kitapseverlerin maskeli katılımıyla düzenlendi. Dijital yayından matbu yayına dönüşen ‘Sokaklar Bizim’ için yoğun geçen imza gününde 1,5 saat boyunca aralıksız kitaplarını imzalayan Kuzu, söyleşinin ardından tüm katılımcılarla fotoğraf çektirdi. Kuzu, imza günlerinin Eylül-Ekim ayında devam edeceğini söyledi.
 



“Sokaklar Bizim” başlıklı yazısının, 4 yıl önce İz Gazete’de yazdığı ilk köşe yazısı olduğunu ve kitabın basımında İz Gazete’nin desteğini esirgemediğini söyleyen Kuzu, İz Gazete ailesi ile tanışma hikayesini anlattı. “4 yıl önce Konak Kent Konseyi’nde genel sekreterdim. Kent Konseyi STK katılımcılığını önemseyen bir kuruluştur. ‘Dünya Su Günü’ basın açıklamasına davet ettiğimiz basın kuruluşlarından biri İz Gazete’ydi. Genç bir ekip tarafından kurulmuştu. Gelen muhabir, Erdem, basın açıklaması biter bitmez sorumluluk bilinci ve aşkıyla hemen gazetede haberi yayınlayabilmek için orda basın bültenini hazırlamaya koyuldu. Gerçekten benim çok ilgimi çekmişti. Benim en çok hayranlık duyduğum şey, insanların işini sorumluluk aşkı ile yapmasıdır. Erdem’le orada tanıştık. Erdem beni ofise davet etti. Ofise gittiğimde İz Gazete’nin kurucusu Ümit Kartal ile tanıştım. İz Gazete’ye köşe yazarlılığına başlama teklifinde bulundum. İçimde çoğalan, söylemek istediğim fakat söyleyemediğim şeylerin olduğunu fark ettim. Ümit Kartal da gazetede tabii ki yer var dedi. “Sizler gibi değerli kişilere ihtiyacımız var. Sahada olan, belediyeciliği bilen, kooperatifçiliği bilen.” diye ekledi. Ben düzenli olarak İz Gazete’de yazmaya başladım. Ve ilk yazımın adı “Sokaklar Bizim” oldu.” şeklinde konuştu.




ARMAĞAN ÇEMBER MODELİ: 358 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ KİTAP VERİLECEK


“Armağan çemberi modeliyle dijitalde yayına çıkan kitabı okuyup beğenenler kitabın ilk baskısının masraflarına ortak oldu. Kitabın basımı için ortak olan herkes aynı zamanda kitabın üniversite öğrencilerine ve köy kütüphanelerine ücretsiz ulaşması için destek oldu. Muğla’ya ve Kütahya’ya 100’er kopya ücretsiz yollanacak.” diye açıkladı Kuzu. Ek olarak Manisa, Mardin, Bursa, Kastamonu, İzmir, Ankara ve İstanbul’da ücretsiz dağıtımlar olacağı vurgulandı.
 


TEŞEKKÜR EDİYORUM

Son olarak, kitapta önsöz ve arka kapak notları yazan, destekleriyle katkı sunan arkadaşlarına teşekkürlerini ileten Kuzu, şöyle devam etti. “Kitabın editörlüğünü üstenen, 15 yıldır hayatımda olduğunu söyleyebileceğim, kadim dostum Burhan Türkel, arka kapağa yorum ekleyen ve ön söz notlarını yazan yorumlarıyla katkıda bulunan, Serkut Kızanlıklı, Savaş Zafer Şahin Aylin Çiğdem Köne, Ece Gözleveli, SimelEşim’e, yayın sırasında desteklerini esirgemeyen Yasemin Şen’e ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”
 

Editör: Haber Merkezi