Seferihisar Belediyesi tarafından yapımına başlanan ardından sanatçı Tarkan'ın öncülüğündeki kampanya kapsamında vatandaşların bağışlarıyla tamamlanan Seferihisar İsmet Sungurbey Sokak Hayvanları Evi, yaklaşık 1 milyon liraya mal oldu. İzmirli firma Dev Ajans'ın geçtiğimiz aralık ayında Facebook üzerinden başlattığı kampanyada yuva için yaklaşık 2 ton mama ve makarna toplandı. Toplanan yardımlar sokak hayvanları yuvasında düzenlenen programla teslim edildi. Programa CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Doğa ve Sokak Hayvanları Dostları Derneği (SEHAYDER) Başkanı Fevziye Özkan, Dev Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gölbey ve bağışçılar katıldı.

İlçedeki eski barınağın oldukça olumsuz şartlara sahip olduğunu belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; yeni barınağın yapımına katkı sağlayan Tarkan'a teşekkür ederek "Yaşadığımız günler maalesef ki insanların vicdanlarının köreldiği günler. Bu çağda insanlar, çocuklar ölüyor, öldürülüyor ama vicdanlar buna dur demiyor. Bugün burada yaptığımız iş sizlerdeki vicdanının göstergesi. Bizim Seferihisar Belediyesi olarak bütçemiz çok dar. Bugün gelen yaklaşık iki ton mama yaklaşık 10 gün yetecek. Biz Seferihisar Belediyesi olarak yapabileceğimizin üstünde desteği vermeye çalışıyoruz ama bu kampanyaları sürdürmemiz gerekiyor" dedi.

Dev Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gölbey ise düzenledikleri kampanyaya 500'ün üzerinde kişinin katıldığını söyleyerek desteği sürdüreceklerini kaydetti.

SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi