İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs kapsamında aldığı iki günlük sokağa çıkma yasağıyla birlikte vatandaşın aklında soru işaretleri oluştu. Alışverişini nereden yapacağını merak eden vatandaş bu sürede marketlerin veya online marketlerin açık olup olmadığını merak ediyor.

İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karara göre, sokağa çıkma yasağından istisna tutulacak kişi ve kurumlar arasında market ve bakkallar yer almıyor. Marketler bu süre zarfında kapalı olacak.

ONLINE UYGULAMALAR ÇALIŞACAK MI?

 İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27. ve 72. maddesi uyarınca valiler tarafından ek tedbirlerin alınması belirtilmiş ve bazı istisnalarla birlikte ürün veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar istisna tutulmuştu. Bu kapsamda vatandaşlar "İstegelsin" "banabi" ve "getir" gibi yeni nesil online market uygulamalarından yararlanabilirken yasak kapsamına giren şehirlerde yaşayanlar, uygulamalarını yoğun bir şekilde kullanmaya başladı. Sabah saatlerinde sokaklar boşalırken "istegelsin", "banabi" ve "getir" gibi uygulamalarının saha çalışanları, vatandaşlara acil gıda hizmeti ulaştırmaya başladı. Ekipler, 48 saat boyunca acil gıda tedariği yapmaya devam edecek.

Editör: Haber Merkezi