Serbest Mali Müşavir ve Muhasebeciler Odası (SMMMO) tarafından düzenlenen “İdarenin Bilgi Toplamasının Hukuksal Ölçütleri” konulu panel, ikinci ölüm yıldönümü nedeniyle Ayşe Deniz’in anısına yapıldı.  

10 Ekim 2015’te Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden Ayşe Deniz 34 yaşında idi ve Halkların Demokratik Partisi Karşıyaka İlçe Yöneticiliğine seçilmişti.  

Anma etkinliğinde konuşan Ayşe Deniz’in annesi Gülşen Deniz, “Onların suçu herkes için barışı istemekti. Güzel bir yaşam istediler ama bedeli çok ağır oldu. Onlar ölmedi, öldürüldü” dedi. 

‘BARIŞA İNANCIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Patlamanın tanığı ve davanın takipçisi gazeteci Tamer Arda Erşin, ölenlerin barış için öldüğünü belirterek, “Bizim üzerimize düşen onların canını verdiği, bedel ödediği şeyi bu ülkeye getirmek. İkinci görevimiz de onları katledenlerden hesap sormak. 10 Ekim’de yaşamını yitirenlerin aileleri bir dernek kurdu. Dayanışma içindeler, yakınlarını kaybettiler ama yeni aileler edindiler. Burada kamunun sorumluluğu var, bunu biliyoruz belki bu dava iki yıl sonra sonuçlanacak, hiçbir kamu görevlisi yargılanmayacak. Ama Türkiye’de bir tarih yazılıyor. O salon boş olursa tarih ters yazılacak. Dava boyunca ne kadar devleti ifşa eder, kamu sorumluluğunu ortaya koyabilirsek bir gün bu kişiler de yargılanacak. İlelebet böyle gitmeyecek. Bundan sonraki davaları da hep beraber takip edelim” dedi. 

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin İzmir’deki sözcüsü ve 10 Ekim yaralısı Mustafa Özdağ da, “Ankara garı önünde bulunuş sebebimiz akan kanın durması, barışa bir nebze olsun ses verebilmekti. Bunu bile hazmedemeyenler, bizleri katlederek korku salıp kendi iktidarlarını, varlıklarını devam ettireceklerini düşündüler ama yanıldılar. Bize ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülkeye barış gelecek buna olan inancımızı hiçbir zaman bitiremeyecekler” dedi. 

Kasım’ın 22’sinde 6. Duruşmanın görüleceğini hatırlatan Özdağ, “Bu davanın siyasi sorumlularının, esas sorumlularının ortaya çıkarmasını istiyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından Yasemin Şenbahar Önder’in moderatörlüğünde, “İdarenin Bilgi Toplamasının Hukuksal Ölçütleri” konulu mesleki panele geçildi. 

Panelde, Dr. İnci Solak Akman, Prof. Dr. Nihal Saban, Av. Ahmet Cemil Akar, Prof. Dr. Mustafa Akkaya, Av. Ş. Nuri Acı birer sunum yaptı.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi