Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir’de, Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan ve sağlıklarına kavuşmak için ‘Zolgensma Gen Tedavisi’ bekleyen Yiğit Alp Avşar ve Duru Meriç için bir dayanışma konseri gerçekleşecek. İki milyon dolar civarında bir bütçe gerektiren tedavi için bağış kampanyaları süren Yiğit Alp ve Duru için Ünlü Sanatçı İlkay Akkaya, 15 Ağustos’ta Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Konser gelirinin tamamı, Yiğit Alp ve Duru’nun tedavisi için kampanyalarına bağışlanacak. Konserin; tedavi için gereken miktarın tamamlanmasına yüzde 3 buçuk gibi bir oran kalan Yiğit Alp ile tedaviyi alabilmesi için son 500 gramı kalan Duru’ya umut olması bekleniyor.  Evlatlarını tedavi ettirmek için büyük bir mücadele veren Yiğit Alp’in babası Emre Avşar ile Duru’nun babası Özgün Meriç, dayanışma konserine katılım göstererek kampanyaya katkıda bulunulması için İzmirlilere çağrıda bulundu. Ünlü Sanatçı İlkay Akkaya ise, Zolgensma tedavisinin Türkiye’ye getirilmesi ve SGK kapsamına alınması gerektiğini vurguladı. 

FARKINDALIK YARATACAK’
Yiğit Alp’in babası Emre Avşar, “Kampanyamızın tamamlanmasına yüzde 3 buçuk kaldı. Kampanya tamamlanır tamamlanmaz tedavi için yurtdışına gideceğiz. Bu dayanışma konseri çok önemli. Hem Yiğit Alp hem Duru’ya destek olacak. Aynı zamanda insanlarda farkındalık yaratacağını ve birlik beraberliği hatırlatacağını düşünüyorum. İlkay Hanım’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÖRNEK OLACAK’
Duru’nun babası Özgün Meriç ise, “Duru, hayata çok bağlı, inanılmaz bir dirence sahip. Doktorların ‘2 yaşına kadar yaşar’ dediği bebeklerden ancak şu an 5 buçuk yaşında. Tedaviyi olabilmesi 500 gram daha almaması lazım. Kızımızın tedavisine kavuşmasını istiyoruz. Bu konserin bir örnek olacağını düşünüyorum. Birçok sanatçı var ama birilerinin bu anlamda öncülük yapması gerekiyordu. Bu anlamda İlkay Hanım’a desteği için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

‘ASIL SORUMLULUK DEVLETİN’
Ünlü Sanatçı İlkay Akkaya ise devlete çağrıda bulunarak, “Çocuklarımızın tedaviye ulaşması için zamanı olmadığından dolayı kampanyaları büyütüyoruz ama bu konuda asıl sorumluluk devletin… Yaptığımız her eylem aynı zamanda devlete sorumluluğunu hatırlatmak için… Zolgensma tedavisinin bir an önce Türkiye’ye getirilmesini ve SGK kapsamına alınmasını istiyorum. Bebeklerimizin zamanı yok, her gün bir bebeğimizi kaybediyoruz. Devlet, sorumluluğunu yerine getirmeli. Ayrıca, evlilik öncesi gen taramasının zorunlu hale getirilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. 
Konser bileti için linke tıklayabilirsiniz: https://www.biletix.com/etkinlik/0RG15/TURKIYE/tr

Yiğit Alp ve Duru’nun Valilik’ten onaylı bağış kampanyasına destek olmak isteyenler için İBAN numaraları şöyle: 
DURU MERİÇ İÇİN İBAN NUMARASI: TR31 0006 4000 0013 4032 2478 37 (İŞ BANKASI)
ALICI: ÖZLEM ÖZDEMİR MERİÇ
YİĞİT ALP İÇİN İBAN NUMARASI: TR69 0001 0001 4650 8443 3050 04
(ZİRAAT BANKASI) 
HESAP SAHİPLERİ:  
ŞEYMA AVŞAR, EMRE AVŞAR, BEYDA ÖZCAN

Editör: Haber Merkezi