DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  Bayındır'da yaşayan Öznur Işıkdere ve Murat Işıkdere'nin kızı olan SMA güçlü Tip 1 kas hastası 3 yaşındaki Defne bebeğin durumu ağırlaştı. Dubai'deki bir hastanede tedavi görmesi planlanan ve halen 10 kilogram civarında bir ağırlığa sahip olan Defne'nin, 3 kilogram daha alması halinde, tedavisi mümkün olmayacak. 

'VÜCUDUNDA ENFEKSİYON VAR'

Defne'nin şu an Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde tedavi gördüğünü söyleyen anne Işıkdere, "Kızım şu an solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor. Oral yolla beslenmesine izin verilmiyor, ciğerlerine kaçma durumu var. Günlerdir 40- 42 derece ateşi vardı, yeni yeni kontrol altına alındı. Vücudunda enfeksiyon var, atamıyor, nabzı 170'leri gördü. Şu an durumu hala ağır, baygın bir şekilde yatıyor" dedi.

TEDAVİNİN ÜCRETİ 2.2 MİLYON DOLAR

Defne'nin alması gereken tedavinin Dubai'de olduğunu ifade eden Öznur Işıkdere, "Canlı yayınlarla SMS ve valilik onaylı İBAN adresine bağış topluyoruz. Dubai'deki tedavide yüzde 96 civarında iyileşme görülebiliyor ama bu tedavinin ücreti 2. 2 milyon dolar. Bizse kampanyamızda ancak yüzde 21 civarında bir ilerleme kaydettik. Defne devlet destekli spinraza tedavisi oluyor ama bu tedavi sadece hastalığın ilerlemesini engelliyor. Kalıcı tedavisinde kullanılan zolgensma ilacı çok pahalı ve devlet desteği yok. İnsanlar duyarlı ama yeterli değil. Daha çok kişiye ulaşmalı, durumu iyi olan iş insanlarının yardımıyla daha sağlam bağışlar toplayabilmeliyiz. Defnemizi kaybetmek istemiyoruz, o çok hayat dolu, neşeli ve akıllı bir çocuk. İnsanları duyarlı olmaya, paylaşım ve bağış yapmaya davet ediyoruz" dedi. 

Editör: Haber Merkezi