İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üç dönemlik görev süresinin sonuna yaklaşırken çıktığı veda ziyaretlerini İzmir Valiliği, Türk Parlamenterler Birliği ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile sürdürdü.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllar üzerinde çalıştığı ve başarılı sonuçlar aldığı "İzmir Modeli" ile ilgili yazılmış kitapları armağan etti. Vali Ayyıldız da kente büyük katkısı nedeniyle İzmirliler adına şükranlarını sunduğu Kocaoğlu'na, Osmanlı motifli koleksiyon parçası cam kase hediye etti.

"ÇOK GÜZEL BİR İZ BIRAKTI"

Daha sonra Türk Parlamenter Birliği İzmir Şubesi'ni ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin yetiştirdiği eski parlamenterle tek tek vedalaştı. Birlik Başkanı Metin Öney, “Sizinle çok güzel bir 15 yılımız geçti. Sayenizde İzmir Türkiye’ye örnek oldu. Dürüstçe hizmet edileceğini, zamanı gelince gidileceğini de gösterdiniz. Aday olmayacağınız halde yaptığınız seçim çalışmaları bizi şevklendirdi; biz aynı gayreti gösteremedik. Arkanızda çok güzel bir iz bıraktınız. Sizi çok arayacağız” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret ederek Başkan Misket Dikmen ve Yönetim Kurulu üyeleriyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyarette, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Sayman Üye Sadık Pala, Genel Sekreter Yardımcısı, İlkses Genel Yayın Yönetmeni Erdal Erek, Yönetim Kurulu Üyeleri Gazete 9 Eylül Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila, Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Hakan Dirik hazır bulundu.

Misket Dikmen Aziz Kocaoğlu’nun döneminde oluşturulan İzmir Modeli’nin örnek oluşturduğunu, başarılı çalışmaların kentte varlığını sürdüreceğine inandığını belirterek, “Başkanlığınız süresince bizim için her zaman ulaşılır olduğunuz, her zaman destek verdiğiniz ve kentimize yaptığınız hizmetler için teşekkür ederiz” dedi.

Aziz Kocaoğlu da  “İyi bir yöneticinin kimliği oturmuş olacak, belirli kompleks ve zaafları olmayacak ya da zaaflarını kontrol edecek, kendinden bilgili insanlarla çalışabilecek, koltuğundan korkmayacak, akla ve bilgiye saygı duyacak. Aksi takdirde bir şey üretmek mümkün değil” dedi.  

"BAŞIMI HEP DİK TUTTUNUZ"

Akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının düzenlediği etkinliğe katılan Başkan Kocaoğlu, duygusal anlar yaşadı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki buluşmada eşi Türkegül Kocaoğlu'nu da yanına alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak çok ürettik, güzel şeyler başardık. Eğer ortada Türkiye'ye örnek gösterilen bir İzmir Modeli varsa, bunda sizlerin emeği çok büyük” diye konuştu.

Ailesine de teşekkür eden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti; "Eşim ve çocuklarınm, bir belediye başkanının, siyasetçinin ailesinin nasıl olması gerektiğini herkese gösterdi. Bu nedenle eşim Türkegül Kocaoğlu’na, çocuklarım Ulaş ve Çağdaş’a, gelinlerim İpek ve Esra’ya özel bir teşekkürüm olacak. Beni hiç bir zaman yere baktırmadılar; hep başımı dik tuttular. Aynı şeyi Büyükşehir personeli için de söylüyorum. Büyük operasyonlardan geçtik. 130 arkadaşımız tutuklandı. Ama bu kirlenmiş siyasette en küçük bir leke bile bulamadılar. Hepimiz bir ucundan tuttuk, inandık güvendik. Daha da önemlisi, İzmir bize inandı ve güvendi. O süreç içinde bir Allah’ın kulu 'Bu belediyede şaibe v ardır' demedi. Yüzümüzün akıyla görevimi tamamlıyorum. Zor günlerde mücadele etme azmini sizler sayesinde yakaladım. Bundan sonraki günlerde yine İzmir için çalışmaya devam edeceksiniz.”

Kısa bir teşekkür konuşması yapan Türkegül Kocaoğlu ise “Görüyorum, kocaman bir ailemiz olmuş. Sizler gibi değerli dostlarımız oldu. Biz sizi unutmayacağız; siz de bizi.. Buna yürekten inanıyorum. Ben de bir İzmirli olarak İzmir’e yaptığınız hizmetler için teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi