Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen koronavirüs aşısı Sinovac'ın güvenli olup olmadığı tartışmaları sürüyor. CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanlığı'nı #kobaydegilasıolalım hastag ile başlatılan paylaşım zincirinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yapıldı. 

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Dr. Serdar Savaş, Sağlık Bakanlığı’nın Çinli şirket Sinovac’tan aldığı koronavirüs aşılarıyla ilgili açıklamalarda bulunmuş, Sinovac’ın ürettiği CoronaVac'ın üçüncü faz testlerinin tamamlanmadığını vurgulamıştı.

Savaş, “Dünyada çok az ülke Sinovac’tan aşı almak için iletişime geçti. Sinovac dünyada aşı üreten 100 firma arasında rüşvetle aşı ruhsatı aldığı mahkeme kararıyla tescil edilen tek firma. Beni en çok meraklandıran bütün dünyada sahtekarlığı tescil edilen tek firmayı nasıl bulduk? Bir aşı geliştirmişler, o aşıya ruhsat almak için rüşvet vermişler. Bu aşının içinde de ne tür sahtekarlıklar yaptıklarını bilmiyoruz. Bu aşıda temiz firmalar varken, en sahtekarını nereden bulduk merak ediyorum" diye konuşmuştu

Editör: Haber Merkezi