CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in misafiri olarak, CHP İlçe Teşkilatı, sivil toplum kuruluşları, dernek başkanları ve temsilcileriyle buluştu.

Yaklaşan referandumla ilgili açıklamalar yapan Sındır, değiştirilmek istenen sistemin Parti Devleti kurmaya yönelik olduğunu belirterek, değiştirilmeye çalışılan anayasayla oluşabilecek sıkıntılardan bahsetti. Sındır; “Hayata geçirilmek istenen yeni tek adam yönetimiyle hem valileri, hem kaymakamları hem partisinin il ve ilçe başkanlarını atayacak. Bu sağlıklı bir sistem değil. Bunu halkımıza doğru şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Diyorlar ki yeni sistemle ekonomi düzelecek, terör bitecek. 15 senedir iktidarsanız, peki neden bitiremediniz? Bu sistem sadece tek adamlığı getirecek. Bizde buna hayır diyoruz” dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı konuşmada, bu referandumun Türkiye’nin geleceğiyle ilgili olduğunun altını çizerek; “Bu bir siyasi seçim değil. Sanki CHP-AKP arasında bir seçim varmış gibi algı yaratılmaya çalışıyor. Böyle bir şey yok. Öncelikle şunu göğsümüzü gere gere söylemeliyiz. Biz terörist değiliz, katil değiliz, 15 Temmuz darbecisi değiliz. Biz kimseyi öldürmedik, ihanet etmedik. Bu hikayenin bir memleket meselesi olduğunu hep birlikte vurgulamalıyız. Getirilmek istenilen sistemin yanlışlarını anlatmalıyız. Parti meselesi olarak değil, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğiyle ilgili duyduğumuz kaygıları anlatmalıyız” dedi.

Toplantının ardından Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İlçe Başkanı İsmail Yetişkin ve partililerle birlikte Seferihisar’da kahve ve pazaryeri ziyaretleri gerçekleştirdi.

Editör: Haber Merkezi