Binlerce kişinin katıldığı iftar yemeğine katılan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, tüm vatandaşların Ramazanı'nı kutladı, tuttukları oruç için "Allah kabul etsin" dedi.

Sındır, “Bu toprakların insanları bölüşmeyi paylaşmayı, kardeşçe yaşamayı biliyor. Bunu bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bugün burada ramazanın bereketini, bolluğunu, hoşgörüsünü ve sevgisini paylaşıyoruz. Dayanışmanın ve birlikteliğin en güzel örneğinde ekmeğimizi bölüşüyoruz. Bugün kepçemizi bolluğa, berekete bir kez daha salladık. Kaynayan kazanlarımızda bu toprakların, kültürümüzün bereketi var. Bin yıllık kardeşliğimizden gelen güvenle birliğimize, değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkacağız, dimdik ayakta durmaya ve güçlü olmaya devam edeceğiz" dedi.

'HOŞGÖRÜNÜN MİKROFONU OLMASI GEREKİR'

İftar sofralarındaki konuşmaların siyaset için kullanılmaması gerektiğini savunan Sındır, “İftar sofralarında ele alınan mikrofonlarda ekmeğimizi suyumuzu bölüştüğümüz; birliğimizin, kardeşliğimizin ve hoşgörünün konuşmaları olması gerekir. Her gün şehit haberleriyle içimizin sızladığı bugünlerde buna daha çok ihtiyacımız var. İçinden geçmekte olduğumuz zor günleri atlatabilmek için dayanışmaya, birlik olmaya ihtiyacımız var. Bu değerlerimizi, bu sofralarımızı, birliğimizi ve bağımsız Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi