BÜŞRA MURATDAĞI/İZ GAZETE ‘Mutlu esnaf, güçlü aday’ sloganıyla yola çıkan İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkan Adayı Seyfettin Dağ, marangoz ve mobilya esnafıyla bir araya geldi. Başkan seçilmesi durumunda esnaf için yapacaklarını aktaran Dağ, esnafın yaşadığı sorunlar ile ilgili çözüm önerilerini meslektaşlarıyla paylaştı. “Geleceğinize oy verin” diyen Dağ, mevcut yönetimin seçime çok kısa bir zaman kala ancak sahaya indiklerini ve gerçek projeleri olamadan sağda solda esnafa mavi boncuk dağıttıklarını söyledi.

‘İHRACATA ÇOK ÖNEM VERECEĞİZ’

Sadece seçim dönemlerinde değil her daim sahada esnafın yanında olacaklarını söyleyen Dağ, oda üyelerden seçime katılmasını istedi. “Bu seçim bizim için çok önemli bir seçim” diyen Dağ, “Oda başkanı seçildiğimde sadece seçim döneminde değil her zaman esnafımızın yanında olacağım. Çünkü herkes yaşadığımız sıkıntıların farkında. Bu seçime bütün üyelerimizin katılmasını rica ediyorum. Bu seçim bizim için önemli bir seçim. İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olmasına rağmen mobilyada istediğimiz noktada değil. Bu yüzden ketimizin mobilya markasını önce Türkiye’ye sonrasında tüm dünyaya tanıtacağız. O yüzden 81 ide olmak zorundayız. İhracata çok önem vereceğiz. Markamızı bütün dünyaya tanıtacağız. Lojistik sorununu çözeceğiz. İsrail’den başlamak üzere Libya, Arabistan gibi ülkelere yayılacağız” diye konuştu. 

İZMİR MOBİLYASINI DÜNYAYA TANITACAĞIZ!

Dağ, “Mobilya sektörünün dünyada ve Türkiye’de tanıtılması için mücadele vereceklerini söylerken, İzmir, ulaşım, nüfus ve stratejik konumu dahil birçok avantaja sahipken maalesef ülkemiz ve ülkemiz dışında mobilya sektörü adına istenilen yerde değil. Sektörümüzün İzmir'den çıkıp dünyaya yayılması için her türlü ilişkiyi ağını değerlendireceğiz ve kentimizi bu alanda marka haline getireceğiz. Kentimizde faaliyet gösteren İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri gibi kuruluşlar bizim en önemli paydaşımız ve hedef ortaklığında birlikte yürüyeceğimiz yapılar olacak, Sektörümüzün yurtiçi ve yurtdışında dünyaya tanıtılması ve ihracatta önünün açılması adına ihracat kapılarını zorlayacağız. Hedefimiz yüzde 50 ihracat artışı sağlamak olacak” diye belirtti.

Seyfettin Dağ, “İzmir, bugün 90'ıncı Enternasyonal Fuarın son gününü yaşıyor. Birçok konuda öncü olan kentimiz fuarcılıkta da neredeyse bir asırdır bu misyonu sürdürüyor. Bizler, biri uluslararası olmak üzere yılda iki defa sektör fuarı yapmak hedefini önümüze koyuyoruz. Fuarlarımızın ilkinde üretim ağırlıklı ve ihracata yönelik tema oluşturacağız; ikincisinde perakende sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın satışını hızlandırma projelerini tema olarak işleyeceğiz” şeklinde değindi.

‘BU SİSTEMİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ’

Yaşanılan ekonomik sıkıntıları anımsatan Dağ, “Odaya dış ticaret departmanı da kuracaklarını belirtirken, ihracat yapmış olsaydık bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntıyı bu kadar ağır hissetmezdik. Bu yüzden ihracata önem vereceğiz. En büyük hedefimiz bu olacak. Odamızda iç ve dış ticaret departmanı oluşturacağız. Modeko Fuarımız hem yurt içine hem de yurt dışına hitap ediyor bu fuarın yanına iki tane daha fuar oluşturacağız. Haksız rekabete son vereceğiz. Merdiven altı çalışan firmalar var. Ne vergi veriyorlar ne de odaya kayıtları var. Bu sistemi de ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

‘ELEMAN YETİŞTİRMEMİZ LAZIM’

Yaşadıkları ara elaman bulamama sorununa da dikkat çeken Dağ, “Birçok teşvikten bilgi sahibi değiliz. Bu teşviklerden haberdar olacağız. Devletin verdiği bu teşviklerden bizler de faydalanacağız. Özellikle yurtdışından müşteri getirmek için bu teşvikler son derece önemli. Bu teşvikler uçak bileti, otel, araç kiralamak gibi avantajlar sağlıyor. Bir ülkeye gidip gelmek kişi başı 15 bin TL’ye mal oluyor. O yüzden devletimizin verdiği bu gibi teşviklerden yararlanacağız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu anki sisteminden dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Herkes avukat doktor olacak diye bir durum yok. Biz de mesleğimizi özendireceğiz. Eleman yetiştirmemiz lazım ama 4+4+4 sistemi çözülmediği sürece bizler eleman bulamayız. Sanayi sitesi için devlet bize TOKİ sistemi yapmalı. Hangi parti iktidarda olursa olsun bu sorunumuzu bu şekilde çözeceğiz. Seçim döneminde yapılacak davetlerde bunun baskısını kurmamız lazım. Mahalle arasında olmuyor bu iş” dedi.

‘HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Seçilmesi durumunda kısa süre içerisinde hayata geçirecekleri diğer projelerini anlatan Dağ, “Odamızın internet sitesini geliştireceğiz. Teknoloji çağında yaşıyoruz ve bu internet avantajını kullanacağız. Yurt dışı taleplerimizi internet sayfamızda yayınlayacağız. Hayallerimizi gerçekleştirmek için geç değil. Zaman kaybediyoruz ama hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Şu anda ciddi bir gücümüz var ve bu gücümüzü birlikte kullanmalıyız. Kimlik kartlarımız olacak ve üyelerimiz bu kartları büyük bir gururla taşıyacak. Otopark sorununa sın vereceğiz. Güvenlik sorunumuz var. Kimliği belirsiz kişiler cirit atıyor. Bu güvenlik sorununu da çözeceğiz. Her üç ayda bir oda olarak yaptığımız hizmetleri üyelerimizle paylaşacağız. Branş komiteleri oluşturacağız. Yatak odası üreten, salon odası mobilyası üretenlerin branşı olacak. Uluslararası yolculuklarımızda aktarmalı uçuşların son bulması için çalışacağız” diye belirtti.

‘VERDİĞİNİZ OYLARIN ARKASINDA DURUN’

Seçime çok kısa bir süre kala mevcut oda yönetiminin yeni yeni sahaya indiğini de sözlerine ekleyen Dağ, esnafa mavi boncuk dağıtmaya başladıklarını söyledi. Dağ, “Kimse üvey evlat olmayacak. Özgür iradenizle oy verin. Hatırla oy vereceksek üvey evlat muamelesi görürüz. Şu anki mevcut oda yönetimi ve personeli karşılarında bir aday görünce seçildiklerinden beri ilk defa sahaya indiler. Çünkü karşılarına aday çıktı. Sağda solda mavi boncuk dağıtıyorlar. Sizler çok değerli esnafımızsınız verdiğiniz oyların arkasında durun. Kısacası sektörün geleceğine oy verin” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi