İZ GAZETE - SES tarafından yapılan yazılı açıklamada, 24 Haziran seçimlerine yaklaşılırken hastanelerin iktidar tarafından propaganda alanlarına dönüştürüldüğü iddia edildi.

Son haftalarda Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesi gibi iki büyük hastanede iktidar partisinin seçim araçları gerek hastalara gerekse çalışanlara iftar paketleri dağıttı.

Bu durum SES tarafından tepkiyle karşılanarak "İşin diğer bir tarafı da hastane yöneticilerinin ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin bu seçim çalışmasına katılmış olmalarıdır. Hastaneler seçim meydanı, insanların inançları seçim malzemesi değildir. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim propagandaları ile ilgili maddelerine bakıldığı zaman kamusal alanlar; hastaneler başta olmak üzere seçim propagandası yapılmayacak yerler olarak belirtilmiştir. Seçim propagandası yapılmak üzere iftar yemekleri dağıtılan bu propaganda yönteminden derhal vazgeçilmeli, iktidar partisi hastanelerden elini çekmeli, Sağlık Müdürlüğü ve hastane yöneticileri AKP'nin memuru değil kamu görevlisi olduklarını hatırlamalıdırlar." şeklinde ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi