İZ GAZETE- SES İzmir Şubesi,  Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası'yla yaptığı ortak eylemde, yaklaşan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde alanlara çıkmaları için sağlık emekçilerine çağrı yaptı. İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapılan açıklamada, ""Zamlara, taşeronlaştırmaya, uzun çalışma saatlerine, sağlıkta özelleştirmeye, meslek hastalıklarına, esnek-güvencesiz çalışmaya, uzayan mesailere-angarya çalışmaya, gece mesailerinin gündüz ücretinden hesaplanmasına, baskıya-mobbinge dur diyelim. Geleceğimiz ve çocuklarımız için, sağlık hakkı ve insanca çalışma koşulları, insanca yaşamımıza yetecek ücret için birlikte ses çıkaralım" ifadeleri yer aldı. 

'BİZLERE DAYATILMAKTADIR'

Yapılan açıklamada, "İnsanca çalışma koşulları ve insanca yaşamımıza yetecek temel ücret için haydi 1 Mayıs’a! Sağlık hizmetlerinin devlet eliyle, güvenceli ve insanca çalışma koşulları ile kamu emekçileri tarafından verilmesi eşit ulaşılabilir, ücretsiz, nitelikli sağlık hakkı için vazgeçilmezdir! Sağlıkta Dönüşüm Programı ve Performans Sistemi ile sağlık hizmeti parça başı işe dönüşmüştür: Görüntüleme, laboratuvar, yemekhane gibi yerlerde parça parça hizmet alımına gidilmiş, kamu kurumlarında özelleştirme-taşerona devir iyiden iyiye büyümüştür. Angarya çalışma normalleşmekte, mesailer gece nöbetlerle tamamlanmaktadır. Sağlık emekçilerinin gecesi gündüzü birbirine karışmıştır. Sağlık emekçileri taşeronu, işçisi, memuru ile ücretli köleler haline dönüşmüştür. Hastalar müşteri, hastaneler birer şirket haline gelmiştir! Biz emekçileri yöneten iktidarlar her türlü yöntemi kullanarak birliğimizi bozmaya, gücümüzü zayıflatmaya çalışmaktadır. Rahatına düşkün bürokratik sendikacılar da maalesef iktidarların bu amacına hizmet etmektedir. Çözüm meslek sendikaları, dernekleşme gibi arayışlarda değil, ayrımsız tüm sağlık emekçilerinin ortak talepleri için birliğini sağlamasında ve birlikte mücadeleyi örgütlemesindedir. İş yükü ve güvencesizlik arttıkça;  iş cinayetleri, intiharlar, şiddet artmakta, meslek hastalıkları, depresyon, tükenmişlik ve tabi ki emek sömürüsü kol gezmektedir. Temel tüketim mallarına yapılan fahiş zamlarla, enflasyonun günlük artışı karşısında paramız pula dönüştürülmekte, eşit işe eşit ücretin dahi olmadığı, karın tokluğuna çalışma bizlere dayatılmaktadır" ifadeleri kullanıldı. 

'BİRLİKTE SES ÇIKARALIM'

"Zamlara, taşeronlaştırmaya, uzun çalışma saatlerine, sağlıkta özelleştirmeye, meslek hastalıklarına, esnek-güvencesiz çalışmaya, uzayan mesailere-angarya çalışmaya, gece mesailerinin gündüz ücretinden hesaplanmasına, baskıya-mobbinge, dur diyelim" denilen açıklamada, "Geleceğimiz ve çocuklarımız için, sağlık hakkı ve insanca çalışma koşulları, insanca yaşamımıza yetecek ücret için birlikte ses çıkaralım" denildi.

Editör: Haber Merkezi