Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na havale edilen teklif yasalaşırsa, 399 Sayılı KHK’ya göre 5 yıldan fazla süredir dağıtıcı pozisyonunda çalışan üniversite mezunları memur statüsüne geçiş yapacak.

PTT’de çalışan 2 bin fakülte mezununu ilgilendiren kanun teklifi ile geçişi yapılan personelin maaşlarından yıllık 16 milyon 536 bin lira tasarruf sağlanmış olacak.

399 Sayılı KHK’ya göre görev yapan fakülte mezunu dağıtıcılara Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım döneminde söz verildiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“VERİLEN SÖZLERİ HATIRLATTI”

“Verilen sözler seçim vaadi olmaktan öteye geçmeli ve şayet samimilerse bu teklif yasalaşmalıdır. AKP iktidarı seçim öncesinde öğretmenlere, polislere, hemşirelere, din görevlilerine ve idarecilere 3600 ek gösterge sözü verilmişti. Seçimin üzerinden 6 ay geçti ancak hiçbir adım atılmadı. 399 Sayılı KHK’ya göre görev yapan fakülte mezunu posta dağıtıcılarına da eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve dönemin Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanvekili ve daha sonra Ulaştırma Bakanı olan Ahmet Arslan tarafından söz vermişti. Konuyu PTT’nin KİT Komisyonu toplantısında da dile getirdim ancak hiçbir girişimde bulunulmadı. Meclis’e sunmuş olduğum kanun teklifi ile 5 yıl kesintisiz olarak görev yapan fakülte mezunu dağıtıcıların memuriyet kadrosuna geçişi amaçlanıyor. Şayet bu teklif diğer partilerin oylarıyla yasalaşırsa, bu durumdaki 2 bin kişinin maaşlarından da yıllık olarak 16 milyon 536 bin lira tasarruf edilecek. Madem tasarruf tedbirleri diyorlar, bu kanun teklifi ile AKP’ye hem verdiği sözü tutmanın, hem tasarruf etmenin hem de fakülte mezunu dağıtıcıların mağduriyetini gidermenin yolu açılmış oluyor.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in 6475 Sayılı Posta Hizmetleri Hakkındaki Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi ile “399 sayılı KHK II sayılı cetvelinde dağıtıcı pozisyonunda görev yapan 5 yıl kesintisiz olarak görev yapmış ve fakülte mezunu olan ve idareye girdiği tarihte sınav şartı olmaksızın aynı özlük haklarıyla Memur pozisyonuna kendi isteğiyle atanan personellerin mağduriyetinin giderilmesi ve hak kayıplarının önlenmesi” amaçlanıyor.

Editör: Haber Merkezi