TRT Personel alım sınavlarına ilişkin torpil iddialarını daha önce kamuoyunun gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel,  bu iddiaları TRT KİT Alt Komisyonu toplantısında Genel Müdür Vekili Erkan Durdu ve yönetim kurulu üyelerinin yüzüne karşı bir kez daha sordu.

Şenol Göka’dan boşalan koltuğa da Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in oturtulacağını iddia eden Atila Sertel, “Kanuni olarak görev süresi yetse de yetmese de üç kişi arasından belirlenecek yeni TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’dir” dedi.

Torpil iddialarına ilişkin elindeki bilgi ve belgeleri TRT yönetimiyle paylaşan ve çok sayıda soru yönelten CHP Milletvekili Atila Sertel, bir kişinin dahi hakkı yenildiyse sınavın iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Sertel, “Ben de gazeteciyim. TRT’nin her zaman objektif ve ilkeli yayıncılık yapmasını bekliyorum. Bundan gurur duyarım. Ancak TRT son 15 yılda siyasetin dibine vurdu. Kurumda liyakat dönemi kapandı, referans dönemi başladı. TRT’de liyakat bitirilmiş ve artık siyaset egemen olmuştur” diye konuştu.

Halkın parasıyla ayakta duran TRT’nin puanı, eğitimi ne olursa olsun belli bir partiye mensup olmayanı işe almadığını ifade eden Atila Sertel, AKP dışında hiçbir siyasi partinin de TRT ekranlarında yer bulamadığını söyledi.  TRT’nin 2015 yılında dış yapımlara 1 milyara yakın para aktardığını ifade eden Atila Sertel, “TRT başarılı bir kurum diyorsunuz. Türkiye’nin en deneyimli televizyonu diyorsunuz. Kurumda 7 bin 500’den fazla kişi çalışıyor. Her türlü ekipman ve altyapı mevcut. Ancak dışarıya oluk oluk para akıtıyorsunuz. Halkın parasını bu denli çarçur etmeye, birilerine peşkeş çekmeye hakkınız yok. Bu paraların hesabını halk adına soruyorum ve sormaya da devam edeceğim” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT KİT Alt Komisyonu toplantısında kısa bir süre önce istifa eden eski Genel Müdür Şenol Göka’ya da selamlarını ileterek şöyle dedi:

“Şenol Göka, gözünü TRT’de açmış ve bu kurumda uzun yıllar hizmet vermiş bir isimdi. Geçen yıl KİT Alt Komisyonu toplantısında onun yerine getirilecek kişinin belli olduğunu ve ömrünün az olduğunu yüzüne karşı söylemiştim. Kısa bir süre önce istifa etti veya ettirildi. Şimdi görüyorum ki; kanuni olarak görev süresi yetse de yetmese de yeni dönemde TRT Genel Müdürü İbrahim Eren olacaktır. Çünkü; TRT artık siyasetin egemenliği altındadır.”

Editör: Haber Merkezi