CENGİZ ALDEMİR/ İZGAZETE - Katıldığı bir Televizyon programında konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sağlık personelinin çok zor koşullarda görev yaptığını vurgulayarak, çalışanların manevi destek eksikliğine dikkat çekti. Sertel, Türk Tabipler Birliği’nin asıl amacının sistemli bir mücadele sürecinin oluşturulması olduğunu kaydederek, iktidarın pandemi sürecini iyi yönetemediği eleştirisinde bulundu.
 

ÖLÜMLER GİZLENİYOR

İzmir’de sosyal hayatın içinde çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Sertel, kovid-19 virüsünden ölenlerin kayda alınmadığını tespitini yaptıklarını belirterek, “ Açık ve şeffaf olsak, belki bu salgının önüne geçmiş olabilirdik. Tek adamın uyarmasıyla bütün Büyükşehir Belediyelerinin defin raporlarında ölüm nedenleri yazılmıyor gizleniyor. Salgından ölenler toplumdan gizleniyor” dedi.

DEDİKLERİMİZİ GEÇ YAPIYORLAR

Milyonlarca çocuğun bilgisayarı olmadığını, internete ulaşmadığını ve televizyonu olmadığını, eğitimde yaşanan eşitsizliklere dikkat çeken Sertel,Belediye gelirlerindeki düşüşe rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 15 milyonluk bilgisayar ve tablet desteğinin çok önemli olduğunun altını çizdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sorunun çözümü ile ilgili CHP’li belediyelerin bu konuda yapacağı katkı ve destekleri hatırlatan Sertel, “ İktidar bizi dinlemiyor. Önce bakıyorlar, çok sonra anlamaya çalışıyorlar, üç beş ay geçtikten sonra dediklerimizi yapıyorlar. Ama süre kaybediyoruz” uyarısında bulundu.

KAYINPEDER DAMAT,EKONOMİ BERBAT

Toplumun her şeyi kendi aklınca yönetmeye kalkan tek adam yönetiminden bıktığını, kendisinin de sevdiği ve halkın, “ kayınpeder damat, ekonomi berbat” sloganı ile tepkilerini dile getirdiklerini söyleyen Sertel, ekonominin berbat olduğunu, doların yükselmeye devam ettiğini ifade ederek, “ Doların 2023 yılı sonunda 6 lira olacağını söyleyen bir ekonomi bakanı vardı” hatırlatmasında bulundu.

SEN ‘BAKAN’SIN ÇETE REİSİ DEĞİL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun AYM başkanı dahil herkesi tehdit ettiğini belirterek, “ Sen içişleri bakanısın çete reisi değilsin. Neden insanları tehdit ediyorsun? Polis ne için var? Sen bu işi yaptığını söylüyorsan, de ki, “Benim içişleri başkanlığı yaptığım ülkede herkes özgürce gezer” demelisin” sözleriyle eleştirdi.

ÖN SEÇİM ŞART

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun,”milletin vekilini millet seçmeli “ sözünün çok doğru olduğunu ve aynı fikirde olduğunu söyleyen Sertel, demokrasinin parti içinde de olması için milletvekillerinin ön seçimle gelmesinin önemine değindi. Siyasetçinin atanmayla değil, halkla buluşarak ve vicdanını dinleyerek gelmesi için ön seçimin şart olduğunu söyledi. Ön seçim yapılmazsa bir daha aday olmayacağını vurguladı.

PİKNİK DAVETİ

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emriyle elektrik fabrikasının ihaleye çıkartıldığını hatırlatan Sertel, ihaleyi İzmir Büyükşehir Belediyesinin kazanmasına rağmen verilmemesine tepki göstererek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Fabrikanın belediyeye verilerek, oranın havagazı ile entegresi sonrası İzmir halkının yararına güzel projeler uygulanabileceğini söyledi. AKP’li İzmir Milletvekillerinin İzmir halkına hiçbir desteği ve katkısının olmadığına dikkat çeken Sertel, “ Belediye hizmetlerinden CHP’liler değil herkes yararlanıyor. Biz ortak yaşıyoruz ve AKP’li ve MHP’li vekillere sesleniyorum; konu İzmir olunca parti ayrımını bırakalım artık. Formaları çıkartalım. Bir önerim daha var. Bütün İzmir milletvekilleri bir arada piknik yapalım” davetinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi