Muşlu olan şehit babası Arif Amak, "Terörün her türlüsünü Allah kahretsin. Oğlum son olsun" dedi. Şehit askerin ağabeyi Sinan Amak da Türk bayrağına sarılı tabutun başında, "Bu böyle kalmamalı, bizden bir şehit varsa onlardan…." diye bağırdığı anda yakınları ağzını kapatıp konuşmasına izin vermedi.

Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik canlı bomba saldırısında 14 asker şehit oldu, 55 kişi de yaralandı. Şehit ateşinin düştüğü yerlerden birisi de İzmir'in Menemen İlçesi oldu. Askeri heyet, sağlık görevlileriyle birlikte dün gittikleri şehit askerlerden Serdar Amak'ın evine acı haberi verdi. Şehit asker için bugün de Menemen'de tören düzenlendi. Askeri hastaneden alınan şehit askerin cenazesi ilk olarak Asarlık Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada askere gitmek için ayrıldığı evine son kez getirilen şehit asker Serdar Amak için, dua okundu. Çok sayıda yakını gözyaşı döktü.

'OĞLUM SON OLSUN'
Yıllar önce Muş'tan Menemen'e gelip yerleşen Arif Amak, şehit oğlunun tabutunu cami avlusunda karşıladı. Yakınlarının desteğiyle ayakta güçlükle duran baba Arif Amak, terörü lanetledi, oğlunun son olması mesajını verdi.

Şehit babası Arif Amak, "Her cuma bizi arar konuşurduk. Dün de saldırı haberini televizyon öğrendikten sonra telefonundan aradık. Kendisine ulaşamadık. Araya giren onu arayan yakınlarımızdan şehit olduğunu öğrendik. Terörün her türlüsünün Allah belasını. Oğlum son olsun" dedi.

İLGİLİ HABER: Kayseri'deki saldırıda İzmir'den 2 asker yaralandı

Bu arada şehit askerin cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında cami avlusuna getirildi. Musalla taşına konulan şehitin Türk bayrağı sarılı tabutuna kapanıp gözyaşı döken ağabeyi Sinan Amak da "Bu böyle kalmamalı, bizden bir şehit varsa onlardan…." diye bağırdığı anda yakınları ağzını kapatıp konuşmasına izin vermedi.

AİLEYİ YALNIZ BIRAKMADILAR
Cami avlusunda taziyeleri kabul eden baba Arif Amak, anne Dilber Amak ile 5 kardeşi ve yakınlarını, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AKP ve CHP milletvekillerinin yanı sıra binlerce vatandaş da yalnız bırakmadı.

İLGİLİ HABER: ‘Ölümler başkanlık yolunda oya devşirilmeye çalışılıyor’

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, baba Arif Amak'a sarılıp acısını paylaştı, diğer şehit yakınlarına da başsağlığı diledi. Vatandaşlar, sık sık tekbir getirip, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Polis, gerek Mehmet Şimşek'in çevresinde gerekse de caminin bulunduğu alandaki sokaklarda sıkı önlemler aldı. Şehit askerin öğle vakti kılınan namazdan sonra cenazesi, ilçe şehitliğinde toprağa verildi.

İLGİLİ HABER: ‘Ülkeyi terör örgütleri değil 14 yıldır siz yönetiyorsunuz!’

Editör: Haber Merkezi