Ziyarette konuşan İGC Başkanı Misket Dikmen, Türkiye'de basın özgürlüğü konusunda büyük sorunlar yaşandığını belirterek, “Ülkemizdeki bu sorunu gündemde tutmak çok önemli. Bizler, açıklamalarımızla, yaptığımız etkinliklerle tutuklu gazeteciler konusu başta olmak üzere basın ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engellere karşı mücadele ediyoruz. Yerel yönetimlerden de bu konuya eğilmelerini rica ediyoruz. Gaziemir Belediyesi'nin son yıllarda yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Kültür sanat alanındaki atılımınızı takdirle karşılıyoruz. İlçenin bir çok yerindeki heykeller dikkat çekiyor. Bunların yanına basın ve ifade özgürlüğünü anlatan bir heykel konulması bizleri çok mutlu edecektir” dedi.

Başkan Halil İbrahim Şenol da, Dikmen'in çağrısını olumlu karşılayarak, “Seve seve bu heykeli ilçemize kazandırırız” diye konuştu.

Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, ayrıca ilçede yaptıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Göreve geldiği günden bu yana hedeflerinin çoğunu yerine getirdiğini kaydeden Şenol, 80 yılda yapılan yeşil alanı görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalar ile ikiye katladıklarını söyledi. Akıllı belediye binası inşaa ettiklerini, bu binanın enerjisinin yüzde 50'sini güneşten aldıklarını anlatan Şenol, sosyal donatı alanlarını daha da genişletmek istediklerini de vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Yapacağımız projeler konusunda siyasi engeller ile karşılaşıyoruz. İhale ile aldığımız alana bile 1 yıldır onay verilmiyor. Belediyeye sık sık müfettişler geliyor.”

Başkan Halil İbrahim Şenol, ziyaretin sonunda İGC Başkanı Dikmen'e Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının basılı olduğu kilim ve Türk Bayrağı armağan etti.

Ziyarette, İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi, Hakan Dirik, Murat Attila da yer aldı.

Editör: Haber Merkezi