Efes Selçuk Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası’nda “İlham Veren Kent Ayaklarınızın Altında” sloganıyla tüm kentlileri hafta boyunca işe bisikletle ya da yaya olarak gidip gelmeye davet ediyor. Bu yıl “Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik” sloganıyla 16- 22 Eylül tarihleri arasında kutlanacak hafta kapsamında ayrıca 22 Eylül Salı günü Efes Selçuk’ta  “Otomobilsiz Kent Günü” yani “Sıfır Emisyonlu Hareketlilik Günü”  olarak ilan edildi. Otomobilsiz Kent Günü’nde Anton Kallinger Caddesi, Sean Jean Caddesi, Uğur Mumcu Sevgi Yolu ve çevresi trafiğe kapalı olacak. Belirtilen güzergâhlarda 10.00 – 23.00 saatleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası çağrısına uyan vatandaşlar bisikletle ya da yaya olarak dolaşabilecekler. 

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel göreve geldiği günden bu yana kent içerisinde bisiklet kullanımının özendirilmesinin yanı sıra düzenlenen festival ve etkinliklere her zaman bisiklet turlarını da dâhil edip alternatif bisiklet rotalarının oluşturulması ve bisiklet sürüşüne uygun alt yapı çalışmalarına  önem vermesiyle de dikkat çekmişti.  Ayrıca Efeslim Kart Projesi ile kentte sürdürülebilir atık yönetimiyle çevre adına önemli adımlar atılırken, Avrupa Hareketlilik Haftası öncesinde başlayan süreç ile Efes Selçuk bisiklet kenti olma yolunda hızla ilerliyor. 

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI NEDİR? 

Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir. 
Türkiye Belediyeler Birliği’nin aktif olarak üstlendiği ulusal koordinasyon rolü sayesinde 2002’den bu yana düzenlenmekte olan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması “Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik” olarak belirlendi. 

 

Editör: Haber Merkezi