İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde Gaziemir Belediyesi’nin Merkez Pazaryerinde hayata geçirdiği çalışmaların fotoğrafını çeken Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı Emre Döker ile belediyenin basın birimi çalışanı Gürkan Çetinkaya, Belediye-İş Sendikası yöneticilerinin saldırısına uğramıştı. Döker, bu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Görevlerini yapıp dönüş yoluna geçtiikleri sırada belediye-iş sendikasının provokasyon amacıyla kurguladığı saldırının tam ortasında kaldıklarını ifade eden Emre Döker, üzerinde sendika yeleği olan 20 kişilik grubun yumruk ve tekmelerle saldırdıklarını ifade etti.  Keser, "Gürkan arkadaşım başına darbeler aldı ve fotoğraf makinesi çalınarak kırılmak istendi. Bana da yaklaşık 10 kişilik bir grup saldırarak yere düşmeme neden oldu ve yerde saniyeler süren tekmelere maruz kaldım. Bu tekmeler sırasında sağ kolumun dirseğinde 3 tane kırık ve çıkık meydana geldi. Daha biz acil servise gitmeden önünde ve sonunda “ege” yazan yayın organlarına ‘belediye çalışanları sendikacılara saldırdı’ haberi servis edildi. Manipülatör rantçı gazeteciler de bu bildiriyi sorgulamadan yayınladı. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin amacı da bu tip bir haber yaptırıp belediye başkanımız sayın Halil Arda’yı yıpratmaktı" açıklamasında bulundu.

Döker ayrıca, "Üç kuruşluk ilan için ‘çete gibi davranan, sözde sendikacıların’ oyunlarına gelen arkadaşları çok yakından gördüm. Zaten kamuoyu da bu niteliksiz arkadaşların kim olduğunu ve neye/kime hizmet ettiğini çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı. 

'UMARIM O MEDYALAR BUNU DA YAYINLAYACAK CESARETİ BULUR'

Bugün,4 saat süren bir ameliyat geçirdiğini belirten Döker, "Dirseğime protez takıldı. Pazartesi gününe kadar hastanede yatacağım. Sendikacıların polise verdiği ifadede onlara saldırdığımızı söylüyorlar. Umarım mobese kayıtları savcılık tarafından istenir ve bu linç girişimi açıkça ortaya çıkar. Başta başkanımız Halil Arda ve eşi Deniz Arda, Başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve tüm belediye çalışanı arkadaşlarımız bu süreçte yanımızda olduklarını hissettirdiler ve büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca; İzmir Gazeteciler Cemiyeti yaptıkları açıklama ile gerçekleri kamuoyuna duyurdu ve yaşananlara karşı sözde sendikaya tepki gösterdi. Daha önce üye olduğum Türkiye Gazeteciler Sendikası ise henüz herhangi bir destek açıklamasında bulunmadı! Umarım mobese kayıtları çıktığında bizim saldırdığımızı iddia eden ‘medya’lar bunu da yayınlayacak cesareti kendilerinde bulurlar" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi