Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Rıza Özmenoğlu İlkokulu'nun düzenlediği Yerel Yönetimler Paneli'ne katılarak, 4.sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Okul öğretmenlerinden Mustafa Şenol'un yönettiği panele Başkan Selvitopu'nun yanı sıra Karabağlar Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengünler, Esentepe Mahalle Muhtarı Sebahattin Ceyhanlı, Fahrettin Altay Mahalle Muhtarı Sinan Kilercioğlu, Üçkuyular Mahalle Muhtarı Mualla Candaş, General Kazım Özalp Muhtarı Niyazi Akgün, Muammer Akar Mahalle Muhtarı Sıtkı Kuzu da panelist olarak katıldı.

Yerel yönetimler dersi alan öğrencilerin katıldığı panelde Başkan Selvitopu ve muhtarlar öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar ve belediye ile muhtarlıkların çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.  

Başkan Selvitopu konuşmasında öğrencilerin eğitimlerine önem vermelerini, gelecekte öğrendikleri bilgilerin çok işlerine yarayacağını söyledi. Karabağlar Belediye Başkanı olması sürecini de öğrencilerle  paylaşan Selvitopu, öğrencilere belediyede hizmet veren personel yapısıyla ilgili bilgiler  de verdi. Öğrencilerin kültüre ve sanata önem vermesini isteyen Selvitopu, "Sanata önem verin, kitap okuyun, tiyatroya, sinemaya gidin. Ama derslerinizi ihmal etmeyin. İnsanoğlunun kendisini kültürel ve sosyal olarak da yetiştirmesi gerekir" dedi.

Birçok toplantı ve panele katıldıklarını ama böyle bir panele katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirten Selvitopu, "Eğer sizlere bir şeyler verebildiysek ne mutlu bize. Muhtarlarımız da çok samimi duygularla hizmet verebilmek için neler yaptıklarını anlattılar. Belediyelerle muhtarlıklar iç içedir, çünkü onlar mahallelerin her türlü sorununu ilgili kurumlara aktarırlar.  Böyle bir göreve talip oldukları için ve yaptıkları çalışmalar için onları tebrik ediyorum. Bizim çalışmalarımıza da yön vererek doğru işler yapmamızı sağlıyorlar." dedi.

Panel sonrasında konuşma yapan Okul Müdürü Besra Şahin, Başkan Selvitopu ve muhtarlara teşekkür ederek, "Buraya gelmeleri sizlere ne kadar önem verdiklerini gösteriyor, eğitime değer verdiklerini gösteriyor" dedi. Müdür Şahin panel sonrasında katılımcılara teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. 

Başkan Selvitopu panelin ardından okul müdürü ile okulu gezerek incelemelerde bulundu. Selvitopu ayrıca, okuldaki programdan sonra esnaf ziyaretinde de bulundu. 

Editör: Haber Merkezi