Yangında kaynak makineleri yanarken oksijen tüpleri infilak etti. Patlamalar devam ederken tünele giren itfaiye ekipleri alevleri 2 saat süren çalışma ile kontrol altına alabildi.

İstanbul ile İzmir arasını 3.5 saate indirmesi ve Temmuz ayı sonunda trafiğe açılması planlanan İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin Bursa-Gemlik arasındaki 1250 metre uzunluğundaki Selçukgazi Tüneli'nde yalıtım malzemesi kaplaması yapıldığı sırada yangın çıktı. Yalıtım malzemelerinin kısa sürede alev alması üzerine tünel içinde çalışan işçiler tahliye edildi.

Dumanların kapladığı tüneldeki kaynak yapımında kullanılan oksijen tüpleri infilak etti. İhbar üzerine çok sayıda İtfaiye ekibi sevk edildi. Patlamalar devam ederken tünel içine giren itfaiye ekipleri alevlere su ve köpük sıkarak müdahale etti. Yaklaşık 150 metrelik alanda etkili olan yangın, 2 saat süren çalışma ardından kontrol altına alındı. Bazı itfaiye erleri dumandan etkilenince kendilerine ayran ve su verildi. Ekiplerin çabası ile kontrol altına alınarak söndürülen yangın ile ilgili itfaiye ve jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

DHA

Editör: Haber Merkezi