İstanbul'un Beşiktaş İlçesi'nde düzenlenen bombalı çifte terör saldırısında şehit olan 6 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin Dalgılıç için Karşıyaka'daki Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 

İLGİLİ HABER: İstanbul'daki patlamanın ateşi Bornova'ya düştü

Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Başbakanlık Başdanışmanı Ömer Sertbaş, AKP, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, askerler, şehidin meslektaşları, annesi Nevcihan Dalgılıç, babası Şaban Dalgılıç, 5 yıllık eşi polis memuru Çiğdem Dalgılıç, kardeşleri Atilla Dalkılıç, Metehan Dalgılıç, yakınları ve çok sayıda İzmirli katıldı.

"BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ"

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu camiye polislerin omuzlarında getirildi. Musalla taşına konan tabut önünde, şehidin ailesi ve törene katılanlar dua etti. 

İLGİLİ HABER: İstanbul'daki patlamanın ateşi Bornova'ya düştü

Baba Şaban Dalgılıç, oğlunun fotoğrafındaki doğum tarihi olan 19 Mayıs'ı göstererek, "Biz Atatürkçüyüz. Bu tarihe iyi bakın. Bunun intikamını alacağım" diye konuştu. Şehidin annesi Nevcihan Dalgılıç yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Dalgılıç, 3 çocuğundan en büyüğünü kaybetmenin acısını yaşadı. Acılı anne, oğlunun tabutu önündeki fotoğrafa sarılıp son kez öptü. Baba Dalgılıç, eşinden dirayetli olmasını istedi.

EŞİNİN ÜNİFORMASIYLA TÖRENE KATILDI

Şehit polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın kendi gibi polis memuru olan 7 aylık hamile eşi Çiğdem Dalgılıç törene eşinin üniformasıyla katıldı. Elinden şehit eşinin fotoğrafını bir an olsun bırakmayan gözü yaşlı kadın, eşinin fotoğrafını tuttuğu elleriyle karnındaki bebeğine sarıldı. Eşine son kez bakan Çiğdem Dalgılıç, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Şehidin 1,5 yaşındaki kızı Karaca Dalgılıç da törene getirildi. Şehidin yakınları da Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Törene katılan protokol üyeleri, aileye baş sağlığı diledi.

Öğlen kılınan cenaze namazının ardından şehidin tabutu, polislerin omuzlarında polis cenaze aracına kondu. Daha sonra, törene katılanlar şehidi, polis kortejinde son kez selamladı. Şehidin eşi Dalgılıç, kızları Karaca'yı da kucağına alıp korteje katıldı. Şehit Dalgılıç, Işıkkent Polis Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

İLGİLİ HABER: İstanbul'daki patlamanın ateşi Bornova'ya düştü

Editör: Haber Merkezi