Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 25. Sanat Yılı’nı çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Kutlamalar,  25 Mart Cumartesi günü Saat:13.00’da  Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Tiyatrocular, bando eşliğinde giyecekleri özel kostümlerle Büyük Park içresindeki Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ne yürüyecek. Kortej yürüyüşünün ardından saat 14:30’da  Sevda Şener Sahnesi’nde Prof.Dr.Özdemir Nutku, “Cumhuriyet Sonrası İzmir’de Tiyatro” başlıklı bir söyleşi  gerçekleştirilecek. Saat 15:30’da  ise Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde BBŞT’nin 25 yıl boyunca kullandığı dekor, kostüm ve aksesuarların yeraldığı serginin açılışı yapılacak. Ayrıca BBŞT 25. yıl etkinlikleri kapsamında bir haftada beş ayrı oyun ile sahnede olacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünü ilke edindiklerini hatırlatarak, “Her yıl hazırladığı repertuar ile yalnızca Bornova ve İzmir’de değil ülke çapında da adından söz ettiren, kentin sanat hayatına önemli katkılar koyan tiyatromuzun 25. Sanat yılını kutlamak gurur verici. Oyunlarımızda ve 25. Yıl etkinliklerimizde bu coşkuyu hep birlikte yaşamak üzere, tüm Bornovalılarla buluşmayı diliyorum” dedi.

2017 sezonunu Yunan yazar Yakavos Kambanellis’în “Savaş Baba” adlı oyunu ile açan BBŞT, 25. yıl etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca Ziyaret, Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü, Jeanne Dark’ın Öteki Ölümü, Savaş Baba oyunlarıyla tiyatroseverlerin karşısında olacak.

BBŞT’nin açtığı kurslarda 7’den 70’e çok sayıda kursiyer, tiyatro eğitimi alıyor. Çocuk, genç ve yetişkin kurslarıyla hem tiyatroya ilgi duyanların kaliteli zaman geçirmesi sağlanıyor, hem de küçük yaşlardan itibaren yetiştirilen oyuncuların hayalleri Bornova Belediyesi sayesinde gerçeğe dönüşüyor. Bu anlamda BBŞT'DE tiyatro eğitimi alan pek çok kursiyer güzel sanatlar fakültelerinin ilgili bölümlerini kazanıyor.

Profesyonel kadrosuyla İzmir’de repertuvar tiyatrosu olarak sıklıkla takip edilen BBŞT, geleceğin oyuncalarını da yetiştiriyor. BBŞT’de sahne tozu yutan pek çok kursiyer de dizi ya da sinema sektöründe kendisine yer buluyor. Türk halkının severek takip ettiği dizilerde ve filmlerde, küçük yaşlarda BBŞT’de sahne ile tanışan yüzler bulunuyor. BBŞT’den,  Burcu Biricik, Uğur Uzunel ve Kağan Uluca beğeniyle izleniyor.Yine BBŞT'den önemli sinema filmlerinde rol alan ve sevilen tiyatro topluluklarıyla çalışan pek çok oyuncu bulunuyor. Bu isimlerden ilk akla gelenler; Gökay Müftüoğlu, Ayşegül Aydın, Onur Bilge, Ersel Şibil, Can Kurşunlu, Sevinç Kumaş.

Editör: Haber Merkezi