Farklı sektörlerde çalışan ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 6 amatör balıkçı, Seferihisar açıklarında özel üretim oltayla yaklaşık 100 kilogram ağırlığında, 1 metre 62 santimetre boyunda orkinos yakaladı. Gruptakiler, yaklaşık 1.5 saatlik mücadelenin ardından dev balığı tekneye çekmeyi başardı.

İşadamı Can Atik, emekli bankacı Kadri Özeren, sigortacı Selçuk Yazıcıoğlu, hırdavatçı Mehmet Karakuş, işadamı Hakan Karakuş ve hediyelik eşya mağazası sahibi Timuçin Canarslan boş zamanlarında ortak hobileri olan balıkçılığı yapabilmek için yaklaşık 2 yıl önce 'Daphne' adını verdikleri 10 metrelik Amerikan balıkçı teknesini aldı. Kentin yoğunluğundan uzaklaşmak istedikleri zaman tekneyle denize açılan 6 kişi oluşturdukları gruba da 'Nomads fishing' adını verdi. Gruptakiler kısa süre önce yine balık avlamak için denize açıldı. Seferihisar açıklarında yaklaşık 150 metre derinlikte grup üyelerinin özel yapım oltasına (şıkrık) öğlen saatlerinde dev bir balık takıldı.

Yaklaşık 1.5 saatlik mücadelenin ardından tekneye güçlükle çıkartılan balığın 1 metre 62 santimetre uzunluğunda ve 100 kilograma yakın olduğunu gören grup üyeleri şaşkına döndü. Dev balıkla fotoğraf çektiren grup üyelerinden Selçuk Yazıcıoğlu, "Ege sularında geçmiş yıllarda çok sık orkinos çıkıyordu ama artık diğer türlerde olduğu gibi orkinosa da pek rastlanmıyor. Avladığımız balığı kendi aramızda paylaştık, hatta çevremizdeki balıkçılara da verdik. Ton balığı olarak da bilinen orkinos tat bakımından da lezzetli bir balık. Keyif almak için çıktığımız avda böyle bir balıkla karşılaşmak bizi oldukça şaşırttı" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi