TUGAY CAN / İZ GAZETE - Özgürlükçü Gençlik Derneği’nin 19-20-21 Temmuz tarihleri içerisinde yapılması planlanan ‘Gençlik Kampı’nın Seferihisar Kaymakamlığı’nca yasaklanmış, kampı düzenleyen gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim’ konulu konferansa gelmiş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşmek istemişti. Gençlerin, sorun ve talebini ise İzmir Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak dinlemişti.

İLGİLİ HABER: Gençlik Kampı'na, kaymakamlıktan onay çıkmamıştı... Seferihisar Belediyesi yazı gönderirse izin çıkacak!

Ancak tarafların görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından Özgürlükçü Gençlik Derneği üyeleri Kültürpark’ta bir araya geldi.

Özgürlükçü Gençlik Derneği’nden yapılan açıklama ile şu ifadelere yer verildi:

“Bu kampa Türkiye’nin her yerinden arkadaşlarımız geliyor, bu gençler ne yapacak? Kaymakamlığın söylediğine göre, Dikili’de bir kadın kampı varmış ve onlar kamp için belediyeden onay almışlar. Aslında valilik izin veriyor, sadece Seferihisar Belediyesi’nin kampı sahiplenmesini istiyor. Belediye ise, ‘Biz neyi sahipleneceğiz? Güvenliğinizi sağlamak, bizim görev alanımız değil’ diyor. Ancak valilik de ‘Biz güvenliğinizi zaten sağlayacağız, belediyeden böyle bir şey talep etmiyoruz’ diyor. Biz gençler de ne yapacağımızı anlamış değiliz. 2 gündür bu sorunu çözmek için koşturuyoruz. Sizden dayanışma talep ediyoruz ”

KÜLTÜRPARK’TA BİR ARAYA GELDİLER

Bu durumun üzerine sabah itibarı ile belediye ile görüşme alan Özgürlükçü Gençlik Derneği üyeleri görüşmelerden bir sonuç alamayınca Kültürpark’ta bir araya gelerek kamp programlarını burada devam ettirdiler. Özgürlükçü Gençlik Derneği üyesi gençler “Tüm kapılar kapatıldı ve saatlerce beklemek zorunda bırakıldık. Birçok ilden kamp yapmaya gelen onlarca gence kumanya desteği dışında verilen hiçbir söz tutulmadı. Bizler de 'Gençlik kampı engellenemez' şiarıyla irademizi gösteriyoruz” şeklinde konuştular.

PRAKSİS DE DESTEK VERDİ

Öte yandan gençlerin Kültürpark’ta gerçekleştirdiği buluşmaya İzmir’in önemli müzik gruplarından olan Praksis de destek verdi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ 

Editör: Haber Merkezi